×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Nu ska ombuden mötas digitalt. Årsmötet pågår 7-20 oktober. Foto: Lasse Nilsson.

    Nu ska ombuden mötas digitalt. Årsmötet pågår 7-20 oktober. Foto: Lasse Nilsson.

Dags för Visions digitala årsmöte

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Vision vill bli mer digitalt och genomför för första gången ett digitalt årsmöte. I stället för att 300 fackligt förtroendevalda träffas på en stor konferens så möts de digitalt under två veckor i oktober.

– Tillgängligheten ökar, det är inte alla om har möjlighet att åka iväg tre dagar för ett fysiskt möte eller som tycker om att uttrycka sig verbalt i en talarstol, säger Kajsa Qvist, processledare på Vision.

Det var vid förra årets förbundsmöte som förslaget att ha förbundsmöte vart fjärde år i stället för vartannat – och att dessa skulle kompletteras med digitala möten – skapade debatt. Bland annat fanns oro för teknikstrul.

Förbundsstyrelsen fick i uppdrag att utreda frågan om frekvensen på förbundsmötena. Däremot bestämde mötet att de digitala årsmötena skulle införas direkt.

Charles Smalldridge Virgo, huvudskyddsombud i Stockholms stad, tycker att det är ett naturligt steg i ett allt mer digitaliserat arbetsliv.

– Nu får jag mer tid till att vara ute och träffa medlemmar, säger han.
Årsmötet beslutar om verksamhetsberättelse och ansvarsfrihet för förbundsstyrelsen och diskuterar nästa förbundsmöte.

Tanken är inte att ombuden ska vara ständigt uppkopplade i två veckor. Det finns särskilda röstningsperioder för varje förslag.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb