×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos.

    Foto: Mostphotos.

Byggboom gav lönelyft

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. I var femte kommun har det gjorts särskilda lönesatsningar på ingenjörer i år. Det framgår av en enkätundersökning som Tidningen Vision har gjort.

I år har en majoritet av Visions medlemmar i kommuner och regioner fått löneökningar i spannet 2,4–3,0 procent. Men några yrkesgrupper sticker ut med riktade lönesatsningar.

Socialsekreterare, enhetschefer, administratörer och biståndsbedömare är grupper som flera arbetsgivare satsar särskilt på. Det gäller också ingenjörer och tekniker där bristen på rätt kompetens och lönekonkurrensen med privat sektor driver upp lönerna på vissa håll.

Till exempel har riktade lönesatsningar gjorts på gatuingenjörerna i Falu kommun, projektingenjörer i Arboga och ortopedingenjörer, elingenjörer, IT-ingenjörer och byggnadsingenjörer i Region Västernorrland.

I Norrköping fick Visions medlemmar löneökningar på i snitt 3,3 procent. Extra lönesatsningar gjordes på alla medarbetare som har en titel med ordet ingenjörer, varav 25 är medlemmar i Vision.

Denna grupp fick i snitt hela 6,7 procent. Det gäller bland andra trafikingenjörer, broingenjörer och kartingenjörer.

– Kommunen står inför flera stora byggprojekt, både tåget och hamnen ska byggas ut. Då behövs ingenjörer och det gäller att få upp lönerna om man ska kunna konkurrera med den privata marknaden, säger Irene Hederstedt, Visions avdelningsordförande i Norrköping.

Kartingenjören Oscar Fröjd är en av dem som fick del av lönesatsningen.

– Det är aldrig fel att få lite högre lön. Kartingenjörer i Norrköping har halkat efter övriga kommuner, så det är bra att de satsar lite extra på oss, säger han.

Läs mer om lönerevisionen här.

Fotnot: Enkätundersökningen om årets lönerevision skickades till 248 ordföranden i Visions avdelningar och klubbar. 52 procent svarade.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb