×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Hjulsbrobron ska repareras. Bo Karlssons roll är att se till att arbetet blir färdigt i tid. Foto: Privat.

    Hjulsbrobron ska repareras. Bo Karlssons roll är att se till att arbetet blir färdigt i tid. Foto: Privat.

Är det svårt att laga en bro?

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Hallå där, Bo Karlsson, driftingenjör i Linköpings kommun.

– Nej, inte svårare än något annat om man har rätt kunskap. Det kan visserligen dyka upp oväntade saker ibland. När man börjar bila kan det visa sig att betongen är i sämre skick än man trodde.

Varför ska Hjulsbrobron repareras just nu?

– Bron ska kunna röra sig några millimeter i övergången mellan själva bron och marken. I den övergången finns en gummikonstruktion som läcker och måste bytas. Vi kommer också byta ut tätskiktet under asfalten som ska göra att saltvatten inte tränger ned i betongen.

Kommer bron vara helt avstängd?

– Nej, vi har ett körfält öppet för bilister, men cyklister och fotgängare får ta en annan bro en bit bort. Vi vill inte ha gångtrafikanter bland alla tunga maskiner. Det vore en klar säkerhetsrisk.

Vad är din roll?

– Jag är projektledare och driftansvarig för alla broar i Linköping. Jag ska se till att reparationen blir klar i tid och att vi håller budget. Det dyker ständigt upp saker som gör att man måste fatta nya beslut.

Hur många broar ska du hålla koll på?

– I kommunen finns sammanlagt 170 stycken, allt från stora vägbroar till små parkbroar. Det är alltid något som ska fixas; ett räcke som blivit påkört eller ett stänkskydd som ska bytas ut. Det är ett roligt och varierande jobb.

Artiklar

Till arkivet

Fakta

Bo Karlsson
Yrke: Driftingenjör.
Arbetsplats: Drift & underhåll, Linköpings kommun.
Ålder: 62 år.
Bor: Parhus i Linköping.
Bästa arbetsredskap: Datorn.

  • Brofix med nytt gummi
    Hjulsbrobron är en av 170 broar i Linköpings kommun.
  • Den byggdes 1952 och går över Stångån hundra meter söder om Hjulsbro sluss.
  • Övergångskonstruktionen med gummipackningar mellan bro och mark ska bytas ut. Nytt tätskikt ska läggas under asfalten.
  • Reparationen ska vara klar i oktober 2019.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb