×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Stämningen till Arbetsdomstolen resulterade i att Salam Ali nu får gå en utbildning på arbetsgivaren Poseidons bekostnad. Foto: Anna Rehnberg

    Stämningen till Arbetsdomstolen resulterade i att Salam Ali nu får gå en utbildning på arbetsgivaren Poseidons bekostnad. Foto: Anna Rehnberg

Vässas i digitalisering

2019-06-03

Tidningen Vision nr 4 2019. För en tid sedan stämde Vision det kommunala bostadsbolaget Poseidon samt arbetsgivarorganisationen Fastigo till Arbetsdomstolen. Orsaken var att Vision ansåg att Poseidon diskriminerat husvärden Salam Ali, då 59 år, på grund av hans ålder och etniska härkomst då två nya tjänster som förvaltningstekniker skulle tillsättas.

Salam Ali kallades inte till anställningsintervju, men det gjorde däremot fyra andra personer – alla yngre och med svenskklingande namn. I de lokala tvisteförhandlingar som ägt rum har bolaget bland annat förklarat sitt agerande med att Salam Alis ansökan hade språkliga brister och innehöll ett citat från en referens som ansågs vara irrelevant. Men Vision höll inte med och hävdade att ansökan inte innehöll fler språkfel än de andra sökandens och att citatet från referensen visst var relevant.

Därför krävdes bolaget på 125 000 kronor i diskrimineringsersättning.

Men efter förhandlingar har nu bostadsbolaget och Vision nått en förlikning. Överenskommelsen innebär att arbetsgivaren ska bekosta en fem dagar lång utbildning om digitalisering i fastighetsbranschen som Salam Ali får gå under arbetstid. Han började utbildningen den 7 maj.

– Lösningen var kanske inte den jag helst hade önskat, men det blev en bra lösning utifrån omständigheterna, säger han till Tidningen Vision.

Han hoppas att utbildningen ska leda till en ny tjänst inom bolaget eller någon annanstans.

– Jag har haft samma tjänst i tjugo år och vill ha utveckling på jobbet. Det är något jag lyft fram under mina utvecklingssamtal varje år. Jag har till exempel läst en två år lång KY-utbildning till teknisk projektledare på halvfart, samtidigt som jag jobbat heltid. Jag är nyfiken som person och tycker om att lära mig nya saker, säger Salam Ali.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

så funkar LAGEN om DISKRIMINERING

Lag som ska motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter. Lagen gäller även den som söker arbete. Som diskriminering räknas att en person utsätts för missgynnande, det vill säga behandlas sämre än någon som befinner sig i en liknande situation. Det gäller bara förutsatt att missgynnandet har samband med någon av diskrimineringsgrunderna: kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb