×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Än så länge är varslet bara en siffra, och ett frågetecken”. Pernilla Helmersson gör klart att facket ska jobba hårt för att värna sina medlemmar. Foto: Lasse Nilsson

    ”Än så länge är varslet bara en siffra, och ett frågetecken”. Pernilla Helmersson gör klart att facket ska jobba hårt för att värna sina medlemmar. Foto: Lasse Nilsson

Smällen på Karolinska

2019-06-03

Tidningen Vision nr 4 2019. Karolinska universitetssjukhuset i Region Stockholm har varslat 550 medarbetare och chefer på administrativa tjänster i Solna och Huddinge om uppsägning.

Det är onsdag eftermiddag i mitten av maj och Visions arbetsplatsombud på Karolinska universitetssjukhuset i Solna har snabbinkallats. 10–15 personer har trängt ihop sig i ett mötesrum och diskuterar konsekvenserna av gårdagens besked: att 550 medarbetare och chefer på administrativa tjänster i Solna och Huddinge varslas om uppsägning.

– Ledningen var tydlig med att det främst kommer att drabba Visions medlemmar. Och det är ett brett varsel som inte drabbar någon enskild yrkeskategori. Det gäller alla administrativa tjänster på alla staber, teman och funktioner, säger sektionsordförande Pernilla Helmersson.

Orsaken till varslet är att sjukhuset ­beräknas gå med en miljard kronor back i år. Och varslet till trots har sjukhusledningen gjort klart att vårdverksamheten ska värnas.

– Men vården är inte bara läkare, sjuk­sköterskor och undersköterskor. Man behöver även dem som ledningen brukar kalla ”övriga”, det vill säga våra medlemmar. De är det magiska kittet som får vården att fungera, säger Pernilla Helmersson.

Än så länge är varslet en siffra på ett papper. Men så fort sparbetingen på varje enskild verksamhet blivit klara startar samverkan
och förhandling med facken: Konsekvens­bedömningar, omplaceringsutredningar och MBL-förhandlingar om turordning och enskilda medlemmar. Hur många och vilka som eventuellt sägs upp ska vara klart i november.

– Vi får kavla upp ärmarna och vara tillgängliga hela sommaren. Vi har rustat vår lokala fackliga organisation med ombudsteam som kan stötta varandra. I värsta fall blir det 550 ärenden. Alla är unika och oavsett titel lika viktiga. Vi kommer att kämpa för varje enskild medlem, säger Pernilla Helmersson.      

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb