×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Gabriella Mathur är socionom med bakgrund som LSS-handläggare. Hon har jobbat med verksamhetsutveckling i olika kommuner i cirka åtta år. Foto: Marlin Johansson

    Gabriella Mathur är socionom med bakgrund som LSS-handläggare. Hon har jobbat med verksamhetsutveckling i olika kommuner i cirka åtta år. Foto: Marlin Johansson

Hon fixar kvalitet i omsorgen

2019-06-03

Tidningen Vision nr 4 2019. Högsta betyg i Socialstyrelsens Öppna jämförelser. Det har äldreom­sorgen i Vetlanda fått för sina aktiviteter på särskilda boenden. Gabriella Mathur är verksamhetsutvecklare.

Vad är det ni har gjort?

– Att vi har kvar aktivitetsledare ute på boendena tror jag är en av anledningarna till det höga betyget. Det handlar också om ett stort engagemang hos personalen på avdelningarna. I arbetet utgår vi från vad som är bäst för Esther. Det är ett arbete som växte fram bland kommunerna på småländska höglandet på 90-talet med målet att skapa en personcentrerad vård och där Esther står för brukarna. I det ingår förbättringscoacher som ska stimulera utvecklingsarbetet.

Vad kännetecknar en bra aktivitet?

– Framför allt är det sådant som de boende vill göra. Det är viktigt att skapa delaktighet och det är längst ut i organisationen man kan skapa kvalitet.

Det talas ofta om tidsbrist i äldreomsorgen. Hur hinner ni med aktiviteter?

– Mitt intryck är att kvalitetsarbetet är något som sporrar personalen. Vi jobbar också med scheman så att personalen finns på plats när de boende bäst behöver dem. Men sen så har vi så klart också en verklighet att förhålla oss till. Till exempel är det stor omsättning på chefer och det är en utmaning att introducera nya i den anda vi jobbar i.

Vilken är din roll?

– Jag jobbar mycket med cheferna för att utveckla deras roll för kvaliteten ute på boendena. Det är viktigt att avdelningarna och cheferna kan lära av varandra och att kunskaper lyfts upp till ledningen och politikerna. Det ska vara ett lärande i hela organisationen.

Vad skulle du vilja utveckla?

– Ett förbättringsområde handlar om ensamhet. Då handlar det om att ordna gemensamhetsskapande aktiviteter. Min strävan är att motivera medarbetarna att skapa kvalitet i mötet med brukarna. Då är det viktigt att i den egna arbetsgruppen kunna reflektera tillsammans om hur kvaliteten kan utvecklas. Det finns inte alltid tid till det. Men vi är inne på tredje året med det här arbetssättet nu och jag tycker att vi börjat få snurr på det.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb