×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Jonas Herkevall ska se till att fler kan använda kommunens utegym. Foto: Lasse Hejdenberg

    Jonas Herkevall ska se till att fler kan använda kommunens utegym. Foto: Lasse Hejdenberg

Varvar plugg med jobb

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Studentmedarbetare har fått en stor roll i Linköpings arbete med digitalisering. Jonas Herkevall är en av dem som jobbar i kommunen vid sidan av studierna.

Jonas Herkevall studerar kognitionsvetenskap vid Linköpings universitet. Men en dag i veckan ägnar han åt projektet att göra kommunens utegym tillgängliga för fler. Det kan till exempel ske genom bättre instruktioner i appar eller andra digitala hjälpmedel.

– Syftet är att fler ska kunna använda redskapen efter sina förmågor, säger Jonas Herkevall, som har ett halvår kvar som studentmedarbetare.

– Det är en bra chans att få tillämpa det jag lär mig. Och så genererar det pengar till den skrala studentkassan.

Studentmedarbetaravtalet tecknades 2014 av Vision, andra fackförbund och SKL. Sedan dess har Linköpings kommun anställt studentmedarbetare, numera i samarbete med länets övriga kommuner och bolag. Och intresset har ökat. I höstas sökte 297 sistaårs­studenter de totalt 53 platser som erbjöds. 21 av dem jobbar med att utveckla digitala tjänster.

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef och handledare för studenter tycker att det är ett bra sätt att hålla sig à jour med aktuell kunskap.

– Det är en vitamininjektion för hela organisationen. En bra omvärldsspaning över vad studenterna lär sig, och ett tillfälle att visa på en möjlig karriär inom offentlig sektor, säger han. 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb