×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Trötthet är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Foto: Mostphotos

    Trötthet är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Foto: Mostphotos

Trötthet viktig varning

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Att känna sig onaturligt trött kan vara en viktig varningssignal på ohälsa. Nya siffror från Arbetsmiljöverket visar att det har blivit vanligare.

Nästan var tredje av drygt fem miljoner sysselsatta i Sverige har haft besvär på grund av jobbet de senaste 12 månaderna. Det motsvarar 1,4 miljoner personer. För hög arbetsbelastning är den vanligaste orsaken (anges av 65 procent) och trötthet är det vanligaste symtomet (anges av 75 procent). Det visar rapporten Arbetsorsakade besvär 2018 från Arbetsmiljöverket.

Trötthet av jobbet kan låta trivialt men enligt professor Torbjörn Åkerstedt, sömnforskare på Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet, är det en varningssignal som bör tas på stort allvar.

– Trötthet är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Stress orsakar sömnstörningar som i sin tur leder till trötthet. Det är ett tecken på obalans och att man kan vara på väg in i utbrändhet, säger han.

Torbjörn Åkerstedt är inte förvånad över att så många anger att de känner sig trötta på grund av jobbet.

– Det har vi vetat länge men problem med trötthet har underskattats tidigare. Det är bra att det uppmärksammas nu, säger han.

Undersökningen visar att trötthet på grund av jobbet är vanligare bland kvinnor än män och högutbildade är mest drabbade. Särskilt utsatta yrken är läkare, lärare samt utredare, planerare och organisationsutvecklare.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb