×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skamligt och oacceptabelt

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019.

En törs knappt tro att det är sant. Efter fyra månader har vi en regering. Hög tid! Det finns onekligen lite jobb att ta itu med för det rödgröna styret. Under de här månaderna har ibland hörts kommentarer som: ”Vi behöver ingen regering, det går ju bra ändå”. ”Allt rullar ju på.” Det är inte sant. Politiken har lamslaget stått och stampat på ett och samma ställe i månader. De enda som tjänat på det är möjligtvis politikerna som fått lite längre ledighet.

Det finns ett antal riktigt stora ödesfrågor som inte kan vänta. Framför allt gäller det klimatet, men också det ökade våldet i våra förorter, bostadsbyggandet och möjligheten till god vård, skola och omsorg i kommunerna. Nu ska en svag S-MP-regering samarbeta med en lika svag mitten/högerfalang om 73 punkter. Bland de här punkterna finns en hel del lovande förslag. Framför allt när det gäller klimatpolitiken. Även beslutet att fortsätta förstärka bidragen till kommuner och landsting är ett plus. Det finns också en del efterlängtade förslag som handlar om att knyta ihop hela landet med satsningar på infrastruktur och tåg.

Men det finns också några riktiga bottennapp. Att tvinga fack och arbetsgivare att luckra upp arbetsrätten är ett sådant. Vi får inte fler lärare, poliser eller socialsekreterare för att det blir lättare att säga upp. För att citera TCO: ”Att ändra turordningsreglerna har blivit en symbolfråga frikopplad från verkligheten på arbetsmarknaden.”

Ett annat inte lika uppmärksammat bottennapp är förslaget att införa etableringsjobb med lägre lön för nyanlända och långtidsarbetslösa. Arbetsgivare som erbjuder dessa låglönejobb ska inte behöva ha kollektivavtal. Vad är det om inte ett sätt att skapa ett riktigt b-lag på arbetsmarknaden med låga löner och helt utan rättigheter.

Att på det här sättet sälja ut tryggheten på arbetsmarknaden av pur maktbegär är skamligt och oacceptabelt.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb