×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Jessica Widenström programleder podden Tonårstiden – hur svårt kan det va? som går att hitta bland annat på Spotify och orebro.se Foto: Alexander von Sydow

    Jessica Widenström programleder podden Tonårstiden – hur svårt kan det va? som går att hitta bland annat på Spotify och orebro.se Foto: Alexander von Sydow

Podd för oroliga föräldrar

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Tonårstiden – hur svårt kan det va? Så heter Örebro kommuns podd riktad till de som vill bli mer säkra på hur de ska klara rollen som tonårsförälder. Jessica Widenström är en av programledarna.

Varför drog ni igång en podd?

– För att det finns en efterfrågan. Vi märker det på att det är så många tonårsföräldrar som ringer till oss på Föräldrastödet. Vi tänker att det ska vara ett lättillgängligt forum där föräldrarna själva ska kunna välja ett ämne de vill veta mer om.

Varför behövs det?

– Tonårstiden är en period när konflikterna ökar. Tonåringen blir allt mer självständig och föräldrarna osäkra på hur mycket de kan släppa taget. Det finns också en oro för det man som förälder inte vet så mycket om, som till exempel sociala medier.

Vad är det ni erbjuder?

– Vi samtalar om olika ämnen med inbjudna gäster. Första avsnittet släpptes i november. I det pratade vi om frigörelse med en av kommunens fältassistenter. Efter det har vi gjort avsnitt om alkohol och droger. Framåt tänker vi bland annat ta upp psykisk hälsa, sex och tobak. Vi hoppas kunna göra ett avsnitt per månad och hålla på åtminstone hela 2019. De som lyssnat kan sedan ringa oss med frågor eller mejla till tonarstiden@orebro.se.

Hur gör ni för att nå ut?

– Vi har bland annat gjort reklam på bussar, delat ut flyers och spridit information i skolorna på föräldramöten.

Vad vill ni uppnå?

– Vi hoppas kunna bidra med tips och stöd och ge några argument som föräldrar kan använda när de diskuterar med sin tonåring. Vi hoppas också kunna nå ut till en lite större grupp än de som ringer till oss.

Du är kurator. Har du också någon erfarenhet av att göra radioprogram?

– Nej. Från början trodde jag att jag skulle sitta i en arbetsgrupp och komma med idéer och hitta på teman. Men så blev jag tillsammans med en kollega också programledare som samtalar med våra gäster. Jag är van att prata med folk, men inte på just det viset.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb