×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • IT-tekniker Martin Bylund och hans ­kolleger sitter inte själva i aktivitetskontoret, men sköter supporten. Foto: Jonas Forsberg

    IT-tekniker Martin Bylund och hans ­kolleger sitter inte själva i aktivitetskontoret, men sköter supporten. Foto: Jonas Forsberg

Ny support i nytt kontor

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Det forskas en hel del om hur aktivitetskontoren påverkar arbetsmiljön. Men det nya arbetssättet, där personalen inte längre har fasta arbetsplatser, innebär också förändringar för IT-supporten.

Martin Bylund, IT-tekniker och skyddsombud i Örnsköldsvik, var med när kommunen gick över till aktivitetskontor för 300 arbetsplatser.

– Vi tog in extraresurser och blev klara i tid, men det var stressigt, mest beroende på att vi behövde vänta in att firman som satte ihop skrivborden blev klar.

Mycket ny utrustning installerades: dockningsstationer till alla arbetsplatser, dubbla skärmar och byte från fast till mobil telefoni. Problem som uppstått har åtgärdats efterhand. Bland annat har wifi-kapaciteten förstärkts för att undvika att personal tappar nätverket.

– Det kunde inträffa när någon ryckte loss sin bärbara dator för att byta arbetsplats och fortfarande hade öppna osparade dokument, säger Martin Bylund.

Enhetschefen på IT, Tonie Hellgren, konstaterar att aktivitetskontoret utan fasta arbetsplatser ställer nya krav på supporten.

– En tydlig skillnad är när någon behöver hands-on-support. Då får man helt enkelt springa runt och leta efter folk.

Samma erfarenhet har man i Kungsbacka, en annan kommun som infört aktivitetskontor.

– Problemet är när man ska söka ett fel och användaren har gått därifrån. Då får vi inte hela bilden och har svårt att åtgärda problemet, säger Peter Arvidsson, IT-tekniker i Kungsbacka.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb