×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Carolina Hessel Bjurgren leder ett pass i vattengympa i Eriksdalsbadets undervisningsbassäng. Djupet kan regleras från 90 till 150 centimeter genom att botten höjs och sänks. Foto: Rickard Kilström

    Carolina Hessel Bjurgren leder ett pass i vattengympa i Eriksdalsbadets undervisningsbassäng. Djupet kan regleras från 90 till 150 centimeter genom att botten höjs och sänks. Foto: Rickard Kilström

Hur länge håller ett nyårslöfte?

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Hallå där, Carolina Hessel Bjurgren, friskvårdsledare på Eriksdalsbadet i Stockholm.

– Det beror på hur realistiskt nyårslöftet är. Lovar man att börja träna två gånger i veckan kan det hålla hela livet i bästa fall. Men börjar man från noll och lovar att träna sju dagar i veckan håller det max en månad. När man börjar träna i vårt gym erbjuder vi alltid en gymsinstruktion för att man ska träna säkert med rätta inställningar och vikter. Då talar vi också om vad som är en realistisk målsättning med träningen.

Är det många som lovar för mycket på nyårsafton när det gäller träning?

– Ja absolut. Vi kan ju inte ha full koll på alla eftersom vi har 1,3 miljoner besökare varje år men det är alltid ett gäng som satsar för hårt. Vi ser en klar ökning i januari varje år men efter några veckor är det nere på normala nivåer igen.

Vad är det som är så bra med vattengympa?

– Vattnet är förlåtande, det kan vara både mjukt och följsamt och hårt samtidigt. Ju hårdare man tar i desto tyngre blir motståndet. Det gör att både nybörjare och riktigt vältränade kan vara med på samma träningspass eftersom man kan ta i så olika fast man gör samma rörelser. Det är också bra för personer som har problem med balansen eftersom man inte behöver vara rädd att ramla eller för personer som har olika typer av skador. Det är just vattengympan som gör oss på Eriksdalsbadet unika, vi har vanlig vattengympa, intervallträning i vatten och vattenlöpning med flytbälte.

Vad är din specialitet på jobbet?

– Jag är ansvarig för HLR, hjärt- och lungräddning, och samordnar utbildningar för våra omkring 80 anställda. Vi övar på HLR för både vuxna och barn två gånger om året och en fördjupningskurs med hjärtstartare en gång om året. Eftersom vi har så många besökare så har vi ju haft några hjärtstopp genom åren. Men Eriksdalsbadet är en hjärtsäker zon och vi har fyra hjärtstartare i lokalerna. Vi är väl förberedda och har fungerande olycksrutiner.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att möta så många olika människor och få dem att känna glädje i att röra på sig. Det är härligt när de säger att de mår bättre eller att de har fått bättre balans.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Carolina Hessel Bjurgren

Yrke: Friskvårdsledare.
Arbetsplats: Eriksdalsbadet, Stockholm.
Ålder: 38 år.
Fritid: Träna i gym och i grupp. Umgås med familjen i naturen och på museer.
Bästa arbetsredskap: HLR-docka.

Så mycket bör du träna

  • Alla över 18 år bör vara fysiskt aktiva i sammanlagt minst 150 minuter i veckan. Aktiviteten ska helst spridas på flera dagar.
  • Exempel på fysisk aktivitet är 30 minuters rask promenad fem dagar i veckan eller 20 till 30 minuters löpning tre dagar per vecka.
  • Man bör även göra muskel­stärkande aktiviteter för flera av kroppens stora muskelgrupper.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb