×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anställda inom hälso- och sjukvården, folktandvården och X-trafik kommer att testas för alkohol och droger. Foto: Mostphotos

    Anställda inom hälso- och sjukvården, folktandvården och X-trafik kommer att testas för alkohol och droger. Foto: Mostphotos

Här kan alla drogtestas

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Region Gävleborg införde vid årsskiftet slumpvisa alkohol- och drogtester på all personal. Tidigare försök att införa liknande tester har stoppats efter kritik om intrång i den personliga integriteten.

Gävleborg är den första regionen som inför slumpvisa tester. Skälet är att minska risken för skadligt missbruk i personalen. Enligt HR-direktören Ulrika Boström Gatti kommer testerna att kosta omkring en miljon kronor om året.

– Det är mycket pengar men mot bakgrund av hur mycket en rehabilitering kostar är det väl använda pengar, säger hon.

1 300 anställda om året väljs slumpmässigt ut för ett utandnings-, saliv- eller urinprov. Alla yrkesgrupper berörs. Testerna är frivilliga och utförs på arbetsplatsen av ett externt företag. Är testet positivt får den anställde veta resultatet först, där­efter chefen som då kan erbjuda rehabilitering. Negativa tester kasseras. Vill man inte bli testad får den närmaste chefen veta detta.

– Men den som säger nej kommer inte att drabbas av några konsekvenser, säger Ulrika Boström Gatti.

När Region Gävleborg försökte införa liknande tester 2014 var Datainspektionen kritisk. Bland annat konstaterade man att arbetsgivare inte får samla in känsliga personuppgifter slentrianmässigt, vilket skulle kunna vara fallet vid slumpvisa drogtester.

Katarina Högquist, jurist på Datainspektionen, säger att myndigheten kommer att titta närmare på regionens tester.

– Det här är mycket intressant information för oss. Men det är för tidigt att säga vad vi kommer att vidta för åtgärder.

Flera fack tycker att testerna är integritetskränkande. Så resonerar inte Vision i Gävleborg.

– Vi har inte haft den ingången, vi ser det här som ett sätt att stödja organisationen att vara hälsofrämjande, säger vice ordförande Sara Sjölin.           

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb