×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Carolina Schneider trivs med att vara konsult men konstaterar att ­tillgången på jobb varierar. Foto: Mats Samuelsson

    Carolina Schneider trivs med att vara konsult men konstaterar att ­tillgången på jobb varierar. Foto: Mats Samuelsson

Håller skutan flytande

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Carolina Schneider sade upp sig och blev ­socionomkonsult. Nu jobbar hon på uppdrag i Värnamo, en kommun som liksom andra försöker minska behovet av inhyrd personal.

Arbetsrummet är kalt. Rent skrivbord, dator, en bokhylla med några enstaka skrifter från Socialstyrelsen. På anslagstavlan ett schema och en liten barnteckning.

– Den fick jag av en klients syskon. Men jag veckopendlar och har inte brytt mig om att ta hit några personliga saker, säger Carolina Schneider.

Det har gått ett och ett halvt år sedan hon tog beslutet att säga upp sig från en fast tjänst i Göteborg och i stället bli konsult. Orsaken var främst att en vän till henne drev ett konsultbolag, samt pengarna – som konsult höjde hon sin månadsinkomst med flera tusen kronor. Först blev det en vända till Borås, nu är det Värnamo som gäller. Här, på ungdomsgruppen, har hon varit sedan 15 oktober i fjol.

– Varje arbetsplats har sin kultur och när man flyttar runt kan man lära sig mycket. Jag trivs med att vara konsult.

Carolina Schneider har en konsultkollega i rummet intill. Övriga i gruppen är fast anställd personal. Men socialtjänsten i Värnamo har haft betydligt fler inhyrda tidigare.

– Det var som mest 2016–2017. Då hade vi konsulter på flera sektioner, både chefer och socialsekreterare. Till exempel var det sex konsulter på ekonomiskt bistånd, nu har vi ingen, säger Fredrik Wallström, biträdande förvaltningschef.

Flera saker har gjorts för att minska konsultberoendet. Dels genomfördes en omorganisation och under en period gick befintlig personal in och täckte vakanta chefstjänster tills man lyckats rekrytera. Dels har kommunen köpt in en distansutbildning i socialjuridik från Malmö universitet. De 15 anställda som nu läser 30-poängskursen på halvfart får en dags betald ledighet i veckan. Därigenom får till exempel socialpedagoger kompetens att jobba som handläggare.

– Vi rustar oss. När vi nu anställt personal har vi kunnat kroka på juridiken som motsvarar det man läser på socionomutbildningen, säger Fredrik Wallström.

Men vad är problemet med att ha konsulter? De gör väl ett bra jobb?

– De personer vi haft har varit bra. De är ofta väldigt kunniga, kan lagstiftningen och har inga långa startsträckor. Men de är inte med i verksamhetsutvecklingen. Och när det handlar om chefer missar man det coachande ledarskapet. Det bygger på relationer och de skapar man inte med anställa på ett tre månaders uppdrag, säger Fredrik Wallström.

Visionsombudet Kennert Carlsson betonar arbetsmiljön.

– Bland det viktigaste är att arbetsgruppen fungerar. Med konsulter som kommer och går blir inte arbetsmiljön bra, säger Kennert Carlsson som också tycker att kostnaden är ett problem.

– Vi har ju en budget som ska vara i balans och en lokal pott att röra oss med. Det finns inget pengaträd att plocka ifrån.

Även Fredrik Wallström betonar att det är dyrt.

– För de 600 kronor i timmen som en konsult kostar kan vi få två medarbetare. Det innebär att vi inte har råd att göra de satsningar vi vill. Med några få konsulter går det, men är man uppe i 10-12 stycken som vi var, då sticker kostnaden iväg rejält, säger Fredrik Wallström.

Carolina Schneiders kontrakt är på tre månader. Om det inte blir förlängt får hon se sig om efter ett nytt uppdrag.

– Antingen har bolaget nya uppdrag åt mig eller så söker jag själv. Men i höstas var jag utan uppdrag i en och en halv månad. Då började det svida i plånboken, säger hon.

Osäkert läge?

– Periodvis finns det många uppdrag ute, ibland färre. Konsulter tipsar ofta varandra, men just nu säger många att det börjar bli ont om uppdrag. Förr tog man främst in konsulter med expertkunskaper. Det kanske blir så i framtiden igen.  

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

En växande bransch

  • 1,7 procent av de anställda i Sverige arbetar för ett bemanningsföretag.
  • Bemanningsbranschen omsätter ungefär 30 miljarder per år i Sverige och växer för varje år.
  • Inom industri och lager finns flest bemanningsanställda, men det är också vanligt bland vårdpersonal, lärare och socialsekreterare. 

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb