×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Karin Johansson är nybliven ortodontiassistent.  Foto: Anders Andersson

    Karin Johansson är nybliven ortodontiassistent. Foto: Anders Andersson

Går miste om poäng

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. I våras blev det klart att ortodontiassistenter inte längre kommer att utbildas på högskolan. Utbildningen ges i stället i folktandvårdens egen regi.

Nu lämnar den första kullen ortodontiassistenter utbildningen fulla av kunskaper – men utan högskolepoäng. I stället för 60 högskolepoäng får de nybakade ortodontiassistenterna i Västra Götalandsregionen enbart ett examensbevis. Något som många av dem är kritiska mot.

– Det är konstigt att man ändrar en sådan sak mitt i utbildningen. Risken finns ju
också att det påverkar yrkets status, säger ­Karin ­Johansson, tandsköterska som just blivit ­färdig ortodontiassistent och jobbar på ­tandregleringskliniken i Halmstad.

Maud Gustavsson, ombudsman på Vision med särskilt ansvar för tandvården, kommenterar så här:

– Att högskolepoängen försvinner ökar risken för att den sammanpressade lönebild som finns i tandvården bibehålls och inte utvecklas på det sätt som är önskvärt. Något som är nödvändigt för att kunna rekrytera kompetent personal framöver, säger hon och fortsätter:

– Det här känns trist, men vi ska komma ihåg och påminna arbetsgivarna om att utbildningen har samma innehåll och längd som tidigare.      

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum