×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Viktor Banke är brottmålsadvokat och författare. Han har under de senaste åren varit en av de mest framträdande rösterna i flyktingdebatten.

    Viktor Banke är brottmålsadvokat och författare. Han har under de senaste åren varit en av de mest framträdande rösterna i flyktingdebatten.

En skidweekend ger många likes

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019.

I höstas bokade jag några dagar i de svenska fjällen. Frisk fjälluft, vinterlandskap, böcker. Långt från stress, långt från Stockholm, och framförallt långt från telefonen som jag aldrig lyckas lägga från mig. Telefonen som har de sociala medierna, stegräknaren, kalendern, mailen och anteckningarna.

Några dagar efter nyår lämnar tåget Stockholm. Telefonen är med förstås, jag har ju ett jobb och två barn, tänk om något händer. Men den ska inte användas mer än nödvändigt, helst inte alls. Böcker har jag också. Läser Therese Bohmans Den andra kvinnan, den är underbar. Ibland lägger jag ned den och tittar ut, på Sverige. Underbart. I bistron kan man dricka kaffe, och jag har tydligen massa poäng på mitt SJ Prio-kort som jag köper lunch för. Också underbart. Jag får lust att berätta om allt som är underbart, och noterar en paradox: ju mindre jag använder telefonen, desto mer mottaglig är jag för upplevelser jag mår bra av. Upplevelser jag bara måste berätta om via just telefonen.

Jag tänker på paradoxen, den är rolig. Kanske något att tweeta ut, eller som text till en bild på Instagram? Kanske några sms bara. Eller om jag skulle skriva om boken? Har man ens rest om det inte nämnts på internet, har man ens läst om man inte berättar om det?

Landskapet skiftar till vinterskrud. Väl framme i Åre promenerar jag upp för backen till hotellet, får rumsnyckeln i handen och hittar mitt rum. Utsikt mot dalen! Herregud. Jag vet precis vilka som kommer bli avundsjuka nu, bara en bild. Eller ja, en bild till Snapchat och en till Instagram, det är ju lite olika mottagare.

Nästa dag är det äntligen dags för skidor. Plötsligt står jag där, högt upp på fjället, med vinden rakt i ansiktet och en makalös utsikt. Det här är att vara vid liv! Så långt från allt som tynger mig under stora delar av året, bara jag och bergen och… nu ringer en klient. Jag svarar och ber att få återkomma senare under kvällen, att vänta till måndag är uteslutet. Hen är precis som så många andra i en mycket utsatt situation, som kräver skyndsamhet. När vi lagt på tar jag en bild på utsikten mot dalen, lägger upp på Instagram och fortsätter att åka.

Så fortsätter det i tre dagar. Jag kapitulerar och erkänner för mig själv att det är ett djupt beroende, en sjukdom. Jag kommer behöva ta tag i det där någon dag, men till dess får man se det från den ljusa sidan: en skidweekend ger många likes. 

Viktor Banke är brottmålsadvokat och författare. Han har under de senaste åren varit en av de mest framträdande rösterna i flyktingdebatten.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb