×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Hur ska webbplatser bli mer användarvänliga? UX-designerns kunskaper är heta på marknaden. Foto: Mostphots

    Hur ska webbplatser bli mer användarvänliga? UX-designerns kunskaper är heta på marknaden. Foto: Mostphots

De har lätt att få jobb

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Molnkompetens och kunskaper om UX-design. Det är några av de kompetenser som kommer att vara särskilt åtråvärda på arbetsmarknaden under 2019.

Att hennes färdigheter är efterfrågade märker Anette Gävert, UX-designer på enheten för digitala medier i Västra Götalandsregionen, tydligt:

Molnkompetens och kunskaper om UX-design. Det är några av de kompetenser som kommer att vara särskilt åtråvärda på arbetsmarknaden under 2019. Att hennes färdigheter är efterfrågade märker Anette Gävert, UX-designer på enheten för digitala medier i Västra Götalandsregionen, tydligt:

– Jo, det ser jag i min mejlkorg, jag får massor med jobbannonser, säger hon.

Nätverksplattformen Linkedin har tittat närmare på sin egen data och sammanställt en lista. Frågan är vilka egenskaper cheferna tycker är mest värdefulla och samtidigt svåra att hitta?

Bland de generella förmågorna ligger kreativitet, övertalningsförmåga, samarbetsförmåga, anpassningsbarhet och tidshantering i topp. Bland de mer specifika kunskaperna kommer cheferna under året att leta med ljus och lykta efter molnkompetens, AI-kompetens, personalledning och UX-design.

– Arbetsgivarna har insett vikten av att appar och webbplatser är användarvänliga och fungerar smidigt. Inom offentlig sektor är det särskilt viktigt att medborgarna lätt kan hitta rätt information när de söker vård, säger Anette Gävert, som just nu jobbar utifrån ett EU-direktiv med att göra regionens webbplats tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar.          

Fotnot: AI är en förkortning för artificiell intelligens. UX står för ”user experience” och betyder användarupplevelse.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb