×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Snart dags för årets viktigaste samtal. Se till att vara förberedd. Foto: Mostphotos

    Snart dags för årets viktigaste samtal. Se till att vara förberedd. Foto: Mostphotos

Dags att snacka lön

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Får du höra: ”Du är jätteduktig men det finns inga pengar till någon löneökning”? Eller tycker du att det känns genant att prata lön och prestationer? Rådgivaren Agneta Stenborg på Vision direkt ger sina bästa råd om hur du vässar argumenten och får råg i ryggen.

Det första man bör göra inför lönesamtalet är att ta reda på vilka löne­kriterier som gäller på din arbetsplats, tipsar Agneta Stenborg.

– Det är viktigt att vara förberedd och påläst. Ställ gärna tydliga frågor till chefen. Säg till exempel: ”Jag vill göra en bra lönekarriär. Vad förväntar du dig av mig då? Har du några önskemål om vad jag då ska prioritera i mitt uppdrag?”

Om chefen säger något i stil med att ”Du har gjort en bra prestation men några stora löneökningar ryms inte i min budget” är det bra att påminna om att det är arbetsgivarnas ansvar att se till att utgifter och inkomster går ihop, tycker Agneta Stenborg.

– Att budgeten är snålt tilltagen är inte en fråga som hör hemma på ett lönesamtal. Lönen är individuell och ska sättas efter kompetens och prestation, slår hon fast.

Att flera år i rad, utan förklaring, få bara några hundralappar i löneökning är inte acceptabelt.

– Det blir i praktiken en lönesänkning eftersom priserna och hyrorna stiger hela tiden, säger Agneta Stenborg.

Ett annat råd är att trycka på att man är intresserad av sitt arbete, är stolt över det och gärna vill bidra till verksamheten.

– Visa att du är ambitiös och vill utvecklas. Och får du kritik för något är ett bra gensvar på det att efterfråga kompetensutveckling på just det området.      

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Agnetas råd inför lönesamtalet

  • Läs lönekriterierna.
  • Skriv ner det ni kommit överens om.
  • Jämför inte din lön med andras.
  • Ta inte upp din privatekonomi.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb