×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Brist går ut över patienter

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. I några regioner är bristen på folk inom tandvården så stor att endast barn och akutpatienter tas emot. Bristen på utbildad personal leder också till en mycket ansträngd arbetssituation för hela tandvården. Det konstaterar Vision i en ny rapport.

Bristen på tandsköterskor är fortfarande stor i många delar av landet. Det är något som leder till att den förebyggande tandvården prioriteras bort till förmån för barn och unga och akutpatienter. De långa väntetiderna gör också att många tandvårdsutbildade har en mycket stressig arbetsmiljö.

– För att bristen ska bort måste yrkesvillkoren och löner för tandsköterskor bli attraktiva. Det utbildas många tandsköterskor, men risken finns att de lämnar yrket om arbetsmiljön är tuff och yrkesvillkoren dåliga, säger Patricia Widegren, strateg på Vision.

I rapporten tar Vision också upp vikten av att lyfta tandsköterskeyrkets status. Ett sätt att göra det är att göra långsiktiga lönesatsningar för att öka möjligheterna för individen att göra en god lönekarriär. I dag ligger spannet mellan medellönen* för tandsköterskor i offentlig sektor och de högst betalda tandsköterskorna på knappt fyra tusen kronor, enligt Statistiska centralbyrån. Medellönen för tandsköterskor i offentlig sektor ligger på 26 600 kronor. Det kan jämföras med att snittlönen för alla personer som har en eftergymnasial utbildning som är kortare än tre år. Den ligger på 34 700 kronor. Tandsköterskor har en eftergymnasial utbildning som är minst två år lång.

*I den siffran ingår bland annat även yrkestitlarna operationstandsköterska, ortodontitandsköterska och övertandsköterska.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb