×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Efter en hotfull händelse i somras blev Ann-Charlotte Svennberg sjukskriven i två månader. Nu är hon tillbaka i jobb. Men hot och våld är vardag för personal på HVB och LSS-boenden. Foto: Marlin Johansson

    Efter en hotfull händelse i somras blev Ann-Charlotte Svennberg sjukskriven i två månader. Nu är hon tillbaka i jobb. Men hot och våld är vardag för personal på HVB och LSS-boenden. Foto: Marlin Johansson

Blev sjuk av hot på jobbet

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Hot och våld är det vanligaste arbetsmiljöproblemet på HVB och LSS-boenden. Många medlemmar i Vision ­drabbas. Arbetsmiljöverket specialgranskar situationen.

Ensam kvar för att jobba natt på HVB-hemmet i Ydre kommun. Då blev Ann-Charlotte Svennberg uppträngd i ett hörn på kontoret av tre killar som argumenterade för att en kompis, i strid mot reglerna, skulle få sova över.

– Det förekom inget våld. Men det sas många hårda ord, berättar hon.

Något larm fanns inte. Att ta upp telefonen och ringa efter hjälp såg hon inte som något alternativ.

– Man gör inte det när man står i det tjafset.

Kanske hade det heller inte varit någon större idé. I Ydre är polisen en och en halv timme bort och vaktbolag finns inte på orten, säger Ann-Charlotte Svennberg.

– Så jag blev tvungen att frångå reglerna för att komma ur situationen.

Händelsen blev droppen som fick bägaren att rinna över efter flera incidenter förra året. Något som ledde till en tvåmånaders sjukskrivning.

Det hot som Ann-Charlotte Svennberg upplevde är ett arbetsmiljöproblem som är överrepresenterat på HVB och LSS-boenden. Enligt Arbetsmiljöverket kan drygt 40 procent av alla arbetsolyckor och arbetssjukdomar på den typen av arbetsplatser kopplas till hot och våld. På arbetsmarknaden som helhet handlar det om runt tio procent. Ett förhållande som gör att myndigheten just nu specialgranskar arbetsmiljön på HVB och LSS-boenden. Insatsen ska pågå fram till halvårsskiftet i år.

– Det är i allra högsta grad motiverat att göra den särskilda inspektionsinsatsen, säger arbetsmiljöinspektören Marie Juhnestam-Bimer.

Hon har under våren och sommaren 2018 gjort 41 inspektionsbesök på boenden i Dalarna och Gävleborg. Bara två av dem visade så god arbetsmiljö att hon inte behövde skriva något inspektionsmeddelande.

Ett typiskt problem hon sett är bristande säkerhetsåtgärder knutna till personer som tenderar att uppträda hotfullt. Ett annat uppstår när personalens fokus främst är kopplat till att klienterna ska må bra.

– Vilket naturligtvis är bra, men det kan betyda att det blir mindre fokus på arbetsmiljöfrågor och att incidenter därför inte rapporteras.

Det är en erfarenhet som delas av Jannike Johansson som arbetar på ett behandlingshem i Sävsjö.

– Hot och våld förekommer alltid när man arbetar med människor som mår dåligt. Risken är att man blir hemmablind och inte rapporterar som man ska, säger hon.

Som skyddsombud var Jannike Johansson med när Arbetsmiljöverket inspekterade. På just hennes arbetsplats bedömdes arbetsmiljön som god. Något hon tror hänger samman med en stabil personalgrupp och ordentlig introduktion av nyanställda och vikarier.

– Ny personal går alltid bredvid i två veckor, är med på olika arbetspass och får chans att se hur boende bemöts i olika situationer. Vi jobbar också med att följa rutiner så att all personal ska göra lika när något uppstår. Om klienterna bemöts på samma sätt minskar risken för oro och ilska.

Marie Juhnestam-Bimer tycker att det är rätt sätt att jobba.

– Förutsägbara dagar för klienterna i kombination med en stabil personalgrupp minskar risken för arbetsmiljöproblem. Men hög omsättning på personal och chefer gör att många tappar möjligheten att arbeta så.

I Ydre är Ann-Charlotte Svennberg tillbaka i arbete. Boendet där incidenten inträffade är nedlagt. Nu jobbar hon på ett stödboende. Där tillämpas dubbelbemanning på natten.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb