×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Andelen anställda som är under 35 år har ökat i kommunerna. Allra mest i Kiruna. Foto: Mostphotos

    Andelen anställda som är under 35 år har ökat i kommunerna. Allra mest i Kiruna. Foto: Mostphotos

Var fjärde under 35 år

2019-02-26

Tidningen Vision nr 2 2019. Andelen kommunanställda som är under 35 år har ökar stadigt i kommunerna. Det visar statistik från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Totalt har andelen ökat från 21 procent 2009 till 27 procent 2017.

Kiruna har ökat andelen under 35 år mest. Från 15 till 29 procent.

– En orsak kan vara att vi har anställt många nyanlända killar inom vården och skolan den senaste tiden. Det har integrationen bidragit till, säger personalchefen Ann-Sofie Reineström.

En annan bidragande orsak till föryngringen kan vara Kirunas stora stadsomvandling. I samband med den har kommunen anställt många akademiker.

– Eftersom det är tuff konkurrens inom många yrkesgrupper har vi rekryterat många nyutexaminerade, en stor andel av dem är unga kvinnor, säger Ann-Sofie Reineström.

I Avesta kommun har andelen anställda under 34 år ökat från 15 till 27 procent.

– Vi har expanderat, ersatt pensionsavgångar och haft många extratjänster, säger personalchefen Magnus Sörebo.

Men han säger att Avesta inte har något uttalat mål att bara anställa unga medarbetare när man rekryterar.

– Det fanns en sådan trend i samhället för några år sedan, men så har vi aldrig gjort, säger han.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb