×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

    Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

2019-02-27

Tidningen Vision nr 2 2019. Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.

Sofie: – Vi har ett konto som heter Vardadministratoren där vi försöker visa vad en vårdadministratör jobbar med mer än att skriva journaler.

Madelene: – Vårdadministratör är en dold yrkesgrupp i vården, och vi har varit tysta för länge. Det finns yrkesgrupper inom vården som fortfarande inte vet vad vi gör, eftersom det inte alltid syns. Vi ser det här som en kanal att visa att det är människor bakom det som ”händer av sig självt”.

Varför är det viktigt?

Sofie: – Dels för att är ett bristyrke, dels för att inspirera kolleger och studenter till att känna sig stolta över det viktiga arbete vi gör och den kompetens vi har. 

Hur kom ni på idén?

Sofie: – Vi blev tillfrågade av arbetsgivaren att marknadsföra yrket och Höglandssjukhuset. Vi kom då på att skapa ett Instagramkonto för att nå ut lättare.

Får ni aldrig idétorka?

Sofie: – Nej, det händer så många olika saker under en arbetsdag.

Madelene: – Och vi är båda innovativa och har mycket fantasi.

Vad händer nu?

Madelene: – Vi har fått förfrågningar om att inspirationsprata på arbetsplatsträffar på sjukhuset i Jönköping, och att vara med på mässor arrangerade av regionen och kommunerna.

Sofie: – Vi hoppas få jobba med det här länge till. Det är så himla roligt.       

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Fakta

Sofie Zachrisson
Titel: Vårdadministratör.
Arbetsplats: Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.
Ålder: 38 år.
Bästa arbetsredskap: Kollegerna.
Instagramkonto jag ­gillar (förutom det egna): Erikashus.

Madelene Idh
Titel: Vårdadministratör.
Arbetsplats: Medicin- och geriatrikkliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.
Ålder: 35 år.
Bästa arbetsredskap: Post it-lappar.
Instagramkonto jag gillar (förutom det egna): Mammasanningar.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb