×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Hillevi Wahl, är journalist, författare och inspirationsföreläsare. Foto: Lasse Nilsson

    Hillevi Wahl, är journalist, författare och inspirationsföreläsare. Foto: Lasse Nilsson

Sluta genast att hjärnfjärta på jobbet

2019-02-27

Tidningen Vision nr 2 2019.

Det går mode i allt. Även på jobbet. Ett tag ska man ha hattar i olika färger, för att kunna känna empati för andra. Sedan ska man vara ”lean”, vilket betyder mager och ger mig rysliga flashbacks till ätstörningar från 80-talet.

När alla så småningom går in i väggen på de magra arbetsplatserna ska man lära sig mindfulness och sitta och titta på sina tår.

”Jag kunde titta på mina tår längst av alla”, sa min man Gunnar stolt när han kom hem efter en sådan övning på jobbet.

”Så pass”. Sa jag.

Såvitt jag vet har han aldrig haft någon användning av den förmågan vare sig före eller efter den workshopen. Men han är en nyfiken själ, så han provar allt, en gång. Sedan tuffar han på som han alltid har gjort.

Gunnar har en själsfrände i Alexandra Reinwarth som skrivit den internationella storsäljaren Duktiga flickors guide till att sätta gränser och skita i vad andra tycker (Bonnier Fakta).

Jag skrattar mig igenom större delen av boken som uppmanar oss att strunta högaktningsfullt i allt från bikinifiguren till svärmor.

Allra mest upplivad blev jag av kapitlet På jobbet.

”Vardagen på jobbet är full av människor och situationer som verkligen skulle behöva att man ger fan i dem.”

Låt mig ge några små smakprov på företeelser som Reinwarth tycker att man kan ge blanka sjutton i:

 Brainstorming, eller hjärnfjärtar, som hon kallar detta fenomen. Bra sammanfattning. Inte konstigt att man får svårt att andas i ett mötesrum när dylikt pågår.

Presentinsamlingar till folk som börjar och slutar på jobbet, blir sjuka, får barn, bryter benet eller fyller år. En oändlig räcka med onödigt skräp som passerar våra kontor, säger Reinwarth.

After work. Vem kom på den idiotiska idén? Först ska man jobba ihop i åtta timmar, sedan ska man sitta och glo några timmar till på samma människor – utan att få betalt!

Ni hör ju.

Det finns mycket tid och kraft att spara – utan att det kostar en krona i inhyrda konsulter. Sedan står det såklart var och en fritt att använda all nyvunnen tid och energi åt att stirra på sina fötter, hjärnfjärta eller leka hattleken. Bara ni inte gör det på jobbet!

Hillevi Wahl, är journalist, författare och inspirationsföreläsare. Hon jobbar stenhårt på att strunta i vardagens oväsentligheter.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb