×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • I kampen för hbtq-­personers rättigheter kvarstår mycket arbete. Foto: Mostphotos

    I kampen för hbtq-­personers rättigheter kvarstår mycket arbete. Foto: Mostphotos

Ratas för sin läggning

2019-02-26

Tidningen Vision nr 2 2018. Situationen för HBTQ-personer förvärras i stora delar av världen. På många håll utestängs dessa personer från arbetsmarknaden. Det kan handla om allt från att utsättas för trakasserier och våld till att man inte ens kan söka ett jobb då läggningen är olaglig.

På Mänskliga Rättighetsdagarna i november höll Union to Union ett seminarium om fackets globala arbete för hbtq-personers rättigheter. Mikael C Eriksson, ombudsman på Kommunal, deltog. Han har under många år arbetat med hbtq-frågor i en internationell kontext. Att facket bör engagera sig i frågorna ser han som självklart.    

– Det handlar om allas lika värde och rätt till en bra arbetsmiljö. Tvingas man dölja sin läggning på jobbet måste man bli någon man inte är. Då mår man väldigt dåligt, säger Mikael C Eriksson.

Sigrid Bergfeldt, programchef på Union to Union, menar att det största hindret för hbtq-personers ökade rättigheter är att utvecklingen går bakåt i många länder.  

– I till exempel Tanzania, ett land där homosexualitet redan är olagligt, finns krafter som vill införa en skyldighet att ange homosexuella. Det är ett otroligt bakslag, säger Sigrid Bergfeldt. 

Mikael C Eriksson är också mycket oroad över situationen i världen. 

– När vindarna blåser mer och mer åt höger blir det tuffare för den lilla människan. I till exempel Brasilien har en öppet hbtq-fientlig president kommit till makten. Det ger stöd åt krafter som redan hyser de åsikterna.

I sitt arbete har Mikael C Eriksson bland annat varit i Sydafrika. Där var han med och arbetade fram ett direktiv som gjorde att fackföreningar blev tvungna att ta upp hbtq-frågan på agendan. Han har också varit på konferenser där fackliga representanter från hela världen utbytt erfarenheter. Mikael C Eriksson menar att arbetet för hbtq-frågor måste anpassas utifrån situationen i det enskilda landet. 

– I vissa länder kan man inte ens nämna ordet hbtq, då måste man börja från början och prata om att det till exempel finns olika typer av kärlek. I andra länder har man kommit längre. Där handlar det om att stärka det fackliga arbetet, avslutar Mikael C Eriksson.

Susanna Forssblad

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb