×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Nya flexavtalet i Nacka har gett David Gallego större möjligheter att vara med sina barn, Natalia och Angelica. Foto: Rickard Kilström

    Nya flexavtalet i Nacka har gett David Gallego större möjligheter att vara med sina barn, Natalia och Angelica. Foto: Rickard Kilström

Konkurrerar med kläm

2019-02-26

Tidningen Vision nr 2 2019. Den som vill attrahera nya medarbetare får inte ha sämre villkor än grannkommunerna. Så resonerade politikerna i Haninge kommun när man 2015–2018 återinförde lediga klämdagar för personalen. Nu har den nya majoriteten beslutat att förmånen ska bestå.

– Dels är det väldigt populärt, dels har vi svårt att rekrytera i vissa yrkesgrupper. Om vi ska vara med och slåss om de bästa behövs bra anställningsvillkor, säger kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S).

Inför beslutet kartlade man läget i grannkommuner och konstaterade att flera har arbetstidsförkortning i form av klämdagar, vissa även kortare arbetsdagar dag före röd dag. Vanligtvis är förmånen förbehållen administrativ personal, men i Haninge omfattas alla personalgrupper. De som är schemalagda på klämdagar får ta ledigt en annan dag.

– Det är rimligt att man ska få det även om man inte jobbar kontorstid, säger Meeri Wassberg.

Men om den politiska ledningen skulle ändra sig kan förmånen ryka lika snabbt som den återinfördes. Detta eftersom det är en så kallad ensidig arbetsgivarförmån. Alternativet är att teckna ett lokalt kollektivavtal. Det har man nyss gjort i Nacka.

– För oss är det ett sätt att trygga vår flextid och klämdagarna. Om arbetsgivaren vill ändra måste de förhandla med oss, säger Tedros Asmelash, Visions avdelningsordförande.

I det nya avtalet har man, likt Haninge, bestämt att fler yrkesgrupper får klämdagar, samt utökat flexsaldot så att det är möjligt att flexa ut en heldag om det skulle behövas.

– Det underlättar jättemycket, säger biståndshandläggare David Gallego.

– Jag har två barn. När jag behöver göra någonting med dem, till exempel följa med på läkarbesök så kan jag flexa. Jag har också möjlighet att jobba in tiden hemifrån, säger han.    

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kvintett av ­klämdagar

I år rymmer almanackan fem klämdagar, det vill säga en arbetsdag mellan två helgdagar eller mellan helgdag och lördag.

  • Fredag 31 maj, dagen efter Kristi himmelfärdsdag.
  • Fredag 7 juni, dagen efter nationaldagen.
  • Måndag 23 december, dagen innan julafton.
  • Fredag 27 december, dagen efter annandagen.
  • Måndag 30 december, dagen innan nyårsafton.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb