×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Ekonomiassistenten Per Vestin fick 600 ­kronor extra i löneökning efter lönekartläggningen. 
Till höger kollegan David Nilsson. Foto: Tomas Bergman

    Ekonomiassistenten Per Vestin fick 600 ­kronor extra i löneökning efter lönekartläggningen. Till höger kollegan David Nilsson. Foto: Tomas Bergman

Kartläggning lyfte lönerna

2019-02-27

Tidningen Vision nr 2 2019. Efter en lönekartläggning i Region Norrbotten fick ekonomiassistenten Per Vestin kolleger extra löneökningar. Även andra yrkesgrupper fick mer i lönekuvertet efter kartläggningen.

2017 gjorde Region Norrbotten en lönekartläggning och jämförde bland annat lönerna i kvinno- och mansdominerade yrken. Det visade sig då att de kvinnodominerade yrkesgrupperna ekonomiadministratörer, medicinska sekreterare samt löne-, och pensionshandläggare tjänade betydligt mindre än den manligt dominerade gruppen inköpare, trots att jobben bedömdes var lika värderade. 

– Skillnaden var till största delen saklig och kunde motiveras, men inte helt. Därför beslutade arbetsgivaren att fördela 20 procent av löneskillnaden till dessa yrkesgrupper, säger HR-strategen Ann-Charlotte Sundberg.

Kartläggningen ledde till att ekonomiassistenterna fick en lönehöjning med 352 kronor i månaden utöver den årliga lönehöjningen. Totalt berördes ett 40-tal assistenter. På vissa enheter fick chefen fördela pengarna från lönekartläggningen så att vissa assistenter fick mer och andra mindre.

Ekonomiassistenten Per Vestin på Administrativ service i Boden fick 600 kronor extra tack vare lönekartläggningen. Tillsammans med den årliga löneöversynen innebär det att han fick ett lönelyft på 1 130 kronor 2018. Efter 15 år i jobbet tjänar han nu 25 230 kronor.

– Det är bra att arbetsgivaren äntligen har jämfört vårt yrke med andra likvärdiga yrken. Det har man inte gjort tidigare här, säger Per Vestin som också är Visions ordförande i Region Norrbotten.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb