×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Elin Sjögedahl är verksamhetsledare i Linköping för Crossroads, Stadsmissionens stödverksamhet för utsatta människor som lever i utanförskap i Sverige. Foto: Lasse Hejdenberg

    Elin Sjögedahl är verksamhetsledare i Linköping för Crossroads, Stadsmissionens stödverksamhet för utsatta människor som lever i utanförskap i Sverige. Foto: Lasse Hejdenberg

Hon vill ge ­tiggare nya val

2019-02-27

Tidningen Vision nr 2 2019. Stadsmissionen i Linköping fokuserar extra på personer som lever i utanförskap - en växande grupp som löper risk att bli offer för människohandel. Elin Sjögedahl leder verksamheten.

Varför behövs en sådan verksamhet?

– Vi har redan tidigare verksamhet som riktas till EU-medborgare som lever i utanförskap och därför måste tigga. Men under det senaste året har vi sett att antalet gömda, papperslösa och ensamkommande som hamnar i totalt utanförskap ökar. Det är människor i desperat behov av mat och tak över huvudet och som därför lätt kan bli offer för människohandel.

Vad är det för stöd ni kan ge?

– Vi har matservering med kostnadsfri soppa. En gång i veckan har vi öppet för rådgivning. På Stadsmissionshälsan finns läkare och sjuksköterska. Vi åker ut med kaffe och soppa till platser där de som lever i utanförskap håller till för att prata och informera om att vi finns.

– Vi kan också hjälpa den som blivit utsatt för hatbrott eller är offer för människohandel med samtalsstöd, tolkhjälp och tak över huvudet och vi kan ge stöd och förmedla kontakt med rätt personer hos polisen och socialtjänsten.

Vilka är dina ambitioner med arbetet?

– Jag hoppas vi kan nå så många som möjligt som lever i totalt utanförskap, så att de kan känna att de har någonstans att vända sig och se till att de erbjuds den hjälp de har rätt till. Jag vill se till att alla kan få det som är alla människors rättigheter: tak över huvudet och mat för dagen, att de ska slippa känna sig utanför och exkluderade.

Vad borde myndigheterna göra för att minska behovet av den här typen av verksamhet?

– Det skulle behöva göras mer på regeringsnivå, både i Sverige och i deras hemländer så att till exempel romska EU-medborgare inte blir så diskriminerade att de inte har andra val än komma hit och tigga. Lokalt tycker jag kommuner bör samverka med ideella krafter för att möta de behov som människor i utanförskap har.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb