×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Det är glada miner när Jessica Eriksson, tränar självförsvar ihop med Jessica Gren och instruktör Elisa Wilhelmsson. Foto: Mattias Johansson

    Det är glada miner när Jessica Eriksson, tränar självförsvar ihop med Jessica Gren och instruktör Elisa Wilhelmsson. Foto: Mattias Johansson

Förbereder sig på hot

2019-02-27

Tidningen Vision nr 2 2019. En hotfull incident på akuten i Kalmar var grunden till ett initiativ från personalen till en självförsvars­kurs. Medicinska sekreteraren Jessica Eriksson har varit med om obehagliga situationer tidigare, och nappade.

– Till exempel var det för några år sedan en patient som kastade en blomkruka som flög i bitar i väntrummet. Besökaren slog hårt på plexiglaset till receptionen, men jag hann stänga luckan och ringde polisen, berättar hon.

Enligt Jessica Eriksson är sekreterare på akuten i Kalmar särskilt utsatta nattetid, eftersom de då sitter avskilt från övrig personal.

– Vi har dock väktare som sitter i rummet bredvid oss numera, vilket känns väldigt bra. Men det känns också tryggt att veta hur jag skulle kunna försvara mig om något skulle hända, i arbetet såväl som i privatlivet.

Jessica Eriksson har nyligen avslutat grundkursen om sju tillfällen hos Kalmar självförsvar, och kommer troligtvis att gå fortsättningskursen.

– Det handlar inte om att lära sig slåss, utan om att kunna läsa av personer och undvika slag innan de sker. Jag känner mig faktiskt tryggare nu.

Trots att det handlar om anställdas säkerhet måste de själva stå för kostnaden för kursen och gå den på sin fritid. Verksamhetschefen Björn Flodmark hänvisar till andra vidtagna åtgärder, som närvaro av väktare och nya rutiner för hur hotfulla personer ska avvisas.

Jessica Eriksson igen:

– Jag har gjort en livsinvestering som jag hoppas på att inte behöva använda.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb