×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Förbättrade villkor gör att ingen slutat på barnenheten i Huddinge sedan januari 2018. Ingen är heller långtidssjukskriven på grund av jobbet. Det gläder socialsekreterarna Madeleine Elf och Cecilia Siljebrand, samt chefen Nina Jagekrans (mitten). Foto: Rickard Kilström

    Förbättrade villkor gör att ingen slutat på barnenheten i Huddinge sedan januari 2018. Ingen är heller långtidssjukskriven på grund av jobbet. Det gläder socialsekreterarna Madeleine Elf och Cecilia Siljebrand, samt chefen Nina Jagekrans (mitten). Foto: Rickard Kilström

  • Det krävs uthållighet för att komma till rätta med socialtjänstens problem. Det anser Sara Roxell på Vision. Foto: Lasse Nilsson

    Det krävs uthållighet för att komma till rätta med socialtjänstens problem. Det anser Sara Roxell på Vision. Foto: Lasse Nilsson

Det ljusnar på barnenheten

2019-02-27

Tidningen Vision nr 2 2019. En försiktig förbättring av arbetsvillkoren inom socialtjänsten 2018. Det kan anas i forskaren Pia Thams senaste undersökning. Ett exempel är barnenheten i Huddinge.

Ett välfungerande mentors­program, en arbetsgivare som månar om medarbetarna och omtänksamma kolleger. Tre ingredienser som gör att socialsekreterarna Madeleine Elf och Cecilia Siljebrand gillar att jobba på barnenheten i Huddinge.

– Det är helt fantastiskt att jobba med socialt arbete. Men man behöver rätt förutsättningar och det känner jag att jag får här, säger Madeleine Elf.

Båda är anställda efter det som enhetschefen Nina Jagekrans beskriver som kaosåret 2017 med vakanser, hög personalomsättning och en växande ärendehög. I dag är det historia.

Bland annat har tio nya tjänster inrättats. Ytterligare en gruppledare har rekryterats för att ta hand om en fjärde arbetsgrupp. Mentorer coachar medarbetarna och stöttar under de elva introduktionsveckor som erbjuds alla nyanställda. Det har gett resultat.

– Under 2018 har bara en person sagt upp sig, säger Nina Jagekrans.

Cecilia Siljebrand uppskattar introduktionen.

– Jag kom hit ny efter examen. Därför kändes introduktionen skön. För det är ett tufft jobb, säger hon.

Programmet börjar med två veckor utan ärenden, med chans att lära känna arbetsgruppen och olika riktlinjer. Efter det fyra veckor med ett ärende i veckan, sedan stegvis upptrappning.

– Men inte heller efter introduktionen blir man påtryckt en massa ärenden, utan det är en rimlig arbetsbörda, säger Madeleine Elf.

I kniviga ärenden har varje arbetsgrupp sin egen mentor att vända sig till. Dessutom samarbetar handläggarna alltid två och två om varje ärende.

– Och chefer och gruppledare är alltid tillgängliga. Stödet uppifrån är alltid närvarande, säger Cecilia Siljebrand.

Dessutom finns några småsaker de tycker är viktiga. Födelsedagar uppmärksammas alltid med ett grattiskort och årsdagar för när någon anställts firas med tårta. Det bidrar till god stämning och trygghet.

– Det är bra för oss socialsekreterare att vi kan känna oss trygga med jobbet. Men det är också bra för familjerna vi jobbar med. När det är tryggt för oss blir det också tryggare för dem, säger Cecilia Siljebrand.

Utvecklingen i Huddinge är ett exempel på det forskaren Pia Tham visar i sin senaste studie. Vid tre tillfällen har hon undersökt arbetsvillkoren på 19 socialtjänstkontor i Stockholms län. Läget var besvärligt 2003 och försämrades till 2014. Men 2018 syntes en försiktig förbättring. Färre sa då att de hade för mycket att göra, 42 procent 2018 mot 67 procent 2014. Färre jobbade ofta över, 25 procent mot 45 procent. Färre beskrev arbetet som akutstyrt, 30 procent mot 51 procent.

– Skillnaden är att socialsekreterarna blivit mindre pressade. Men arbetsvillkoren beskrivs fortfarande som tuffa. Det går inte att luta sig tillbaka i tron att allt är bra, säger Pia Tham.

Den uppfattningen delar hon med Visions socialpolitiska strateg Sara Roxell. Hon poängterar att det krävs uthålligt arbete för att åstadkomma positiv förändring i socialtjänsten.

– Det kan inte vara så att ljuset riktas mot socialtjänsten under några år och sen tro att allt är i mål.

Hon tycker det är kommunalpolitikernas ansvar att säkerställa att förbättringsarbetet fortsätter, men att även regeringen måste bidra. Ett krav är att det statliga stöd som gett nära 1 200 nya tjänster inom socialtjänsten men som ska upphöra 2020 förlängs eller permanentas.

– Vi har inte råd att ta bort över 1 000 personer från socialtjänsten. Det vore oerhört kortsiktigt, säger Sara Roxell.  

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb