×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Salsa och mer semester är en perfekt kombination för kvartersvärden Desiree Rolfson. Foto: Kim Norman

    Salsa och mer semester är en perfekt kombination för kvartersvärden Desiree Rolfson. Foto: Kim Norman

Dans ger mer ledigt

2019-02-26

Tidningen Vision nr 2 2019. När sjukskrivningarna ökade tog kommunala bostadsbolaget Mimer i Västerås till ett ovanligt grepp. Anställda som motionerar på fritiden får extra semesterdagar. Enligt bolaget har det minskat sjukfrånvaron med 30 procent.

– Precis som många andra har vi haft friskvårdstimme, men problemet är att många upplever att de inte hinner träna. Då satsade vi på en modell där personalen får träna när det passar dem och så får de tillbaka en del av tiden, berättar Wivecka Ljungh, HR- och kvalitetschef på Mimer.

2017 infördes den särskilda friskvårdssatsningen, som innebär att medarbetarna får tillbaka 20 procent av den tid som de lägger på ”pulshöjande aktiviteter” upp till tre timmar i veckan. Under ett år motsvarar det som mest 31,2 timmar, nästan en veckas extra semester.

Varje träningstillfälle noteras i en digital träningsdagbok, som sedan skickas till HR-avdelningen. Enligt Mimer för 115 av de 150 anställda träningsdagbok.

En av dem är Desiree Rolfson, kvartersvärd för studentlägenheterna. 

– Det är en väldigt innovativ satsning. Mimer får friskare medarbetare och jag får bättre hälsa och mer semester.

Hon tog tillfället i akt och började dansa salsa en kväll i veckan. Kombinationen rörelse, musik, umgänge och närhet till partnern gör det till en perfekt aktivitet för henne.

– Det är fantastiskt att dansa tillsammans. Jag hoppas verkligen att den här satsningen kommer att fortsätta, säger Desiree Rolfson.    

Och en fortsättning blir det, lovar Wivecka Ljungh:

– De minskade sjukskrivningarna gör att vi kommer att förlänga satsningen till våren 2020. Därefter får vi se. Det kan gå slentrian i ett sådant här projekt, då får vi hitta på något nytt.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

friskvårdssatsningen i siffror

  •  20 – så många procent av den tid som läggs på träning får medarbetarna tillbaka i form av extra semester.
  • 115 – så många av Mimers 150 anställda för träningsdagbok.
  • 30 – med så många procent har sjukfrånvaron minskat sedan 2016.
  • 30 – med så många procent har symptom som huvudvärk, magbesvär och trötthet minskat.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb