×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Visions förhandlingschef Eva-Lotta Nilsson.

    Visions förhandlingschef Eva-Lotta Nilsson.

Verktyg funkar dåligt

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Lönekartläggningar är ett ineffektivt verktyg för att minska orättvisa löneskillnader mellan kvinnor och män. Det konstaterar Riksrevisionen i en granskningsrapport där man frågat arbetsgivarorganisationer och fackförbund. Lönekartläggningar upplevs arbetskrävande samtidigt som de sällan leder till att osakliga löneskillnader upptäcks.

– Riksrevisionens bedömning är därför att lagstiftningen bör ses över, säger riksrevisor Stefan Lundgren i ett pressmeddelande.

Visions förhandlingschef Eva-Lotta Nilsson håller med om att arbetet med lönekartläggningar kan vara krävande men anser att det ändå är viktigt att fortsätta jobba med att få bort osakliga löneskillnader.

– Jag har full förståelse för att många arbetsgivare tycker att det är krångligt och tar tid, den reaktionen möter vi även från fackligt håll ibland. Men vi kan inte sluta jobba mot orättvisa löner, även om löneskillnaderna är små är de viktiga att rätta till, säger hon.

Riksrevisionen föreslår nu att regeringen ska utreda om lagstiftningen kan förenklas så att lönekartläggningarna blir mindre betungande för arbetsgivarna och att reglerna för hur de ska göras bättre kan anpassas efter arbetsgivarnas storlek.

– Det är klart att metoderna kan utvecklas och där är vi öppna för förslag, säger Eva-­Lotta Nilsson.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb