×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Trainee-året är upplagt för att väcka intresse för kyrkan som arbetsplats. Tilda Johansson är en av 15 traineer i Växjö stift.
Foto: Mats Samuelsson

    Trainee-året är upplagt för att väcka intresse för kyrkan som arbetsplats. Tilda Johansson är en av 15 traineer i Växjö stift. Foto: Mats Samuelsson

  • För Tilda Johansson har året som trainee bland annat inneburit att leda barngrupper. My är ett av alla de barn hon busar med när kyrkan håller sommaröppet. Foto: Mats Samuelsson

    För Tilda Johansson har året som trainee bland annat inneburit att leda barngrupper. My är ett av alla de barn hon busar med när kyrkan håller sommaröppet. Foto: Mats Samuelsson

  • ”Det roligaste har varit bredden. Jag fått pröva på jobb inom kyrkan som jag inte ens visste fanns”, berättar Tilda Johansson medan hon pysslar tillsammans med barnen Felix och Tilde. Foto: Mats Samuelsson

    ”Det roligaste har varit bredden. Jag fått pröva på jobb inom kyrkan som jag inte ens visste fanns”, berättar Tilda Johansson medan hon pysslar tillsammans med barnen Felix och Tilde. Foto: Mats Samuelsson

Tilda trivs som trainee

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Hur är det att jobba som diakon, präst, ­kyrkomusiker eller församlingspedagog? I Växjö stift kan unga som är sugna på att börja jobba i kyrkan prova på olika ­yrken under ett år. Tilda Johansson har både busat med barngrupper och praktiserat hos biskopen.

Skratt och stoj hörs långt ut på kyrkogården. Det är sommaröppen barnverksamhet i Skogslyckans församlingshem och därinne busar ett tjugotal ettåringar tillsammans med sina föräldrar. Mitt bland dem sitter Tilda Johansson som är trainee i Växjö stads- och domkyrkoförsamling. I dag är hennes jobb att leka, pyssla, kramas, prata, sjunga och spela piano.

– En insikt jag har fått under året är att jag verkligen trivs med att arbeta med barngrupper. Jag har fått självförtroende och lärt mig att möta både barn och föräldrar, säger hon.

Tilda är en av de femton traineer som Växjö stift har anställt för att väcka intresse för kyrkan som arbetsplats.

Under ett år har hon fått pröva de flesta yrken som finns inom kyrkan. Hon har arbetat med diakoni, besökt äldre och stöttat missbrukare. Hon har lett barngrupper och konfirmander, följt prästen vid dop- och vigselsamtal och gudstjänster, hjälpt vaktmästaren och församlingsvärdinnan samt praktiserat hos både stiftsarkivarien och biskopen.

– Roligaste har varit bredden. Det finns yrken inom kyrkan som jag knappt visste fanns, som exempelvis arkivarien som tar hand om och bevarar historiska böcker och föremål. Jättespännande för mig som är historieintresserad.

Under året har hon i huvudsak varit stationerad i Skoglyckans kyrka som Tilda känner väl till eftersom hon tidigare har varit både konfirmand och ung ledare där. När chansen att vara trainee dök upp förra hösten strax efter att hon tagit studenten hoppade hon på direkt.

– Jag har fått en helt ny bild av hur kyrkans styrs och hur medvetet folk jobbar. En sak som slagit mig är hur mycket tid som läggs på att planera och utvärdera. Vi gör inte bara saker utan pratar mycket om vad syftet är och ställer frågan ”Varför?”.

Inom traineeprogrammet som är på 75 procent ingår också att delta i Svenska kyrkans grundkurs på en folkhögskola i närheten. På så sätt har Tilda Johansson också fått god kontakt med de övriga 15 traineerna som är utplacerade runt om i stiftet.

– Vi har haft ganska stor frihet att styra vårt traineeår åt det håll som vi är mest intresserade av. Några har varit mer med präster, andra med musikern eller kanske med vaktmästaren.
Genom att nätverka har vi fått en bra inblick i hur arbetet läggs upp i andra kyrkor.

Som person tycker Tilda Johansson att hon har växt mycket under året. Hon beskriver att hon har blivit mer ansvarstagande, mindre orolig att göra fel och för att möta personer hon inte känner.

– Jag har lärt mig att det mesta löser sig och också sänkt kraven på mig själv. Allt måste inte vara perfekt. I början av året hade jag aldrig vågat att leda en grupp med barn och föräldrar själv men det klarar jag nu.

På frågan om man måste tro på Gud för att vara trainee svarar hon att det naturligtvis underlättar att ha en kristen tro om man ska jobba inom kyrkan, även om egen religiositet inte har varit något krav för att få tjänsten.

– Om barnen frågar om jag tror på Gud svarar jag ja, något annat hade varit konstigt. Samtidigt är ju tro något väldigt personligt och jag brukar låta barnens frågor styra snarare än att berätta jättemycket om min egen tro.

Numera är hon också tryggare med att inte behöva ha alla svar utan att det är okej att säga ”Jag vet inte”.

– Men man måste ha ett intresse för kristendom och kyrka, annars blir det komplicerat att jobba med det.

Till hösten är hennes plan att åka som au-pair till London eller att vikariera inom kyrkans barngrupper eller den kommunala förskolan. Så småningom planerar hon att läsa vidare, på sikt kanske det blir församlingspedagog, men vägen dit är lång. Först behövs en lärarutbildning och sedan ett påbyggnadsår. För flera av hennes traineekompisar är dock målet tydligare och flera har sökt till utbildningar som präst eller diakon. Christina Evertsson, stiftspedagog på Växjö stift, har utformat traineeprogrammet och är nöjd med utvecklingen.

– Det vi kan se hittills är att det fallit väl ut, konstaterar hon.

Syftet med traineeprogrammet är att lyfta upp kyrkan som arbetsplats. Det finns en rad olika yrkesområden inom Svenska kyrkan men vad de innebär och vad som krävs, är för många ganska anonymt.

– Vi står inför ett stort rekryteringsbehov inom de närmaste åren, men kyrkan har hittills inte varit så bra på att marknadsföra sig som arbetsplats, säger hon.

Störst behov kommer det att finnas av präster, diakoner, kyrkomusiker och församlingspedagoger berättar Christina Evertsson.

– Vägen till de här yrkena lång och om man inte vet så mycket om dem kanske man inte vågar hoppa på en så mångårig utbildning som krävs.

I höst börjar ytterligare en grupp traineer och intresset hos såväl sökande som hos församlingarna har varit stort. Något Christina Evertsson tycker är bra.

– Även om traineen inte ska ersätta befintlig personal får församlingen en extra resurs och traineen får möjlighet att göra en meningsfull insats för sina medmänniskor och för Svenska kyrkan, samtidigt som de får egen handledning och utbildning.

Carina H Ahnstedt

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Trainee i Växjö Stift

  • Traineeprogrammet vänder sig till unga mellan 18 och 25 år som är eller har varit aktiva i Svenska kyrkan. Programmet startade 2018 med 15 traineer. Församlingarna får ansöka om traineer och står för en del av kostnaden och handledning. De ska också se till att det finns meningsfulla arbetsuppgifter. Förutom anställningen på 75 procent går traineerna Svenska kyrkans grundkurs på 25 procent och medverkar i möten och nätverksträffar. I höst kommer det att finnas traineer även i Karlstad stift och i Sollentuna församling.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb