×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

    Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

Ingen ska bli sjuk av jobbet

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Så var det dags igen. Att stänga in sig efter några veckor i total frihet. Dags för en helt annan dygnsrytm och att tillbringa större delen av dagen inomhus. Känner mig alltid lite som ett djur i bur första dagarna på jobbet efter semestern.

Aldrig känns väl arbetsmiljön så viktig som nu. Luft, ljud, ljus och ergonomi måste vara perfekt för att vi som har inomhusjobb ska orka en lång höst och vinter.

Ingen ska behöva bli sjuk av jobbet. Det kan låta självklart men vi vet att verkligheten ser helt annorlunda ut. Statistik från Statistiska Centralbyrån talar sitt tydliga språk. Den totala sjukfrånvaron minskar visserligen långsamt, men är fortfarande högre i kvinnodominerade yrken inom offentlig sektor än i privat sektor.

Det här första numret efter sommaruppehållet handlar mycket om arbetsmiljö, både den fysiska och den psykosociala.

Vår reporter Niklas Lindstedt har besökt tandsköterskorna som jobbar i byggnad 13 på Blekingesjukhuset i Karlskrona. De berättar om yrsel, näsblod och ständig trötthet. Arbetsgivaren konstaterar att det inte är något fel på arbetsmiljön medan tandsköterskorna menar att de jobbar i ett sjukt hus. Läs och döm själva. Sidorna 28–34.

Nu är också pusslandets tid inne. Hämta, lämna, vabba, vobba. Att vara småbarnsförälder i karriären är en svår ekvation. Det visar vår undersökning. Flexiblare arbetstider står högt på ­önskelistan. Tidningen Visions Sara Jonerin skriver om bolaget God assistans Syd där man infört speciella regler för att bli en
så föräldravänlig arbetsplats som möjligt. Läs mer på sidorna 15–19.

Arbetsmiljön är en av de viktigaste fackliga frågorna och det kommer att märkas i tidningen.

Välkommen till en spännande höst med Tidningen Vision!

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb