×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Emma Damgren jobbar som mentor på barn­enheten i Huddinge och svarar för stödet till socialsekreterarna 
i en av de fyra arbetsgrupperna. Hon har varit socionom sedan 2008. Foto: Rickard Kilström

    Emma Damgren jobbar som mentor på barn­enheten i Huddinge och svarar för stödet till socialsekreterarna i en av de fyra arbetsgrupperna. Hon har varit socionom sedan 2008. Foto: Rickard Kilström

”Ingen ska behöva vara ensam”

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Socialsekreterarna på barnenheten i Huddinge har alltid tillgång till en mentor som ska hjälpa nybörjare och ge praktiskt och mentalt stöd åt de som jobbat lite längre. Emma Damgren är en av fyra mentorer.

Vad är din uppgift som mentor?

– Jag stöttar handläggarna i det dagliga arbetet, är en med lite mer erfarenhet som de kan få stöd från. En nyanställd socialsekreterare ska alltid ha sitt första ärende ihop med en av de fyra mentorerna. För den som är nyutexaminerad socionom handlar mentorskapet mycket om de grundläggande delarna av jobbet. För den som kommer från annat socialt arbete eller från myndighetsutövning i en annan kommun kan det handla om rutinerna här i Huddinge, men även om att hela tiden fördjupa det sociala arbetet.

Hur tycker du att du kan göra nytta?

– På alla möjliga sätt, från rent praktiska rutiner till att ge stöd i enskilda ärenden. Till exempel vilka frågor som kan vara viktiga att ställa och fråga vidare om eller att hjälpa till att avgränsa en utredning så att man lättare kan koncentrera utredningen på rätt saker.

– Men jag kan också vara ett känslomässigt stöd för den som kanske varit på ett jobbigt hembesök. Att kunna vara det tycker jag är jätteviktigt. Ingen ska behöva sakna det stödet, ingen ska behöva känna sig ensam.

Vad betyder jobbet för din egen del?

– Jag har så många gånger sett hur nya socialsekreterare kommit direkt från universitetet och fått en hög ärenden som de bara ”måste” göra något åt och sedan snabbt tappat hoppet. Att på heltid få vara med och se till att det inte blir så är fantastiskt.

Hur skulle jobbet kunna utvecklas?

– Nu är folk inte helt nyutexaminerade längre utan man har jobbat ett tag. Detta innebär att det är andra saker socialsekreterarna kan behöva stöd med. Därför skulle jag till exempel vilja ha ett system med diskussionsgrupper där man återkommande träffas och pratar om sådana frågor som uppkommer i det sociala arbetet med barn och få sätta ord på de påfrestningar som ständigt återkommer. Åter igen, så att ingen ska behöva känna sig ensam med sina tankar eller känslor utan att man delar det med varandra.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum