×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Privat.

    Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.

– Antingen genom att plocka ned den i delar eller att köra hela kyrkan på en trailer på en gång. Vi har inte bestämt än, men huvudspåret för tillfället är att vi flyttar den i sin helhet.

Det är alltså malmbrytningen som gör att ni måste flytta Kiruna kyrka. När är det dags?

– Det ska bli 2025 eller 2026 men planeringen är igång sedan fyra år tillbaka. Det är många inblandade, som LKAB, kommunen och länsstyrelsen. Det finns massor av kyrkoantikvariska föremål som måste flyttas och det krävs tillstånd för allting. Bara orgeln väger flera ton.

Var ska kyrkan stå efter flytten?

– Det blir cirka fyra kilometer österut. Kyrkan kommer att stänga ett år innan flytten och öppna igen två år efter att den är på plats.

Finns det gravar vid kyrkan, vad händer med dem?

– Det finns en minneslund men den kommer att flyttas. Det blir troligtvis en symbolisk ceremoni där man tar en skopa jord ur marken och flyttar till en ny plats. Det finns också ett kolumbarium med ett par tusen urnor som måste rivas. Men för att få flytta dem måste vi ha samråd och tillstånd från de anhöriga.

Vad blir det på platsen där kyrkan står i dag?

– Där kommer det att bli en gruvstadspark. Krematoriet, Mariakapellet och även Hjalmar Lundbohms grav kommer säkerligen att vara kvar flera år till även om LKAB har löst in marken.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tommy Stridsman

Ålder: 55 år.
Yrke: Fastighets- och kyrkogårdschef.
Arbetsplats: Kiruna pastorat.
Bor: Hus i Kiruna.
Familj: Fru, tre barn och hund.
Fritid: Fotboll, ordför­ande och tränare i Kiruna FF.
Bästa arbetsredskap: Medarbetarna.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb