×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Karin Stennek, miljö- och hälso­skyddsinspektör i Jönköpings kommun, tycker det är bra att rökning avnormaliseras på sikt. Foto: Marlin Johansson

    Karin Stennek, miljö- och hälso­skyddsinspektör i Jönköpings kommun, tycker det är bra att rökning avnormaliseras på sikt. Foto: Marlin Johansson

Hur får du Jönköpingsborna att fimpa?

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Hallå där, Karin Stennek, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Jönköpings kommun.

– Den första juli blev det förbjudet att röka vid bland annat uteserveringar, busshållplatser och entréer till mataffärer. Vi inspektörer gör vårt bästa för att invånare och fastighetsägare ska känna till lagen och rätta sig efter den. Men det kommer att bli en inkörningsperiod. Vi är inte så många som jobbar med det här och har inte möjlighet att kolla att alla sköter sig. Men får vi klagomål om att det röks i en rökfri zon så kommer vi att hantera det, exempelvis genom att se över om det är tydligt skyltat.

Vad har du fått för reaktioner?

– Blandat! En del tycker synd om rökarna som blir avvisade medan många andra är positiva, de flesta gillar inte att utsättas för tobaksrök och ser positivt på att de kan röra sig friare i samhället. Ansvaret för rökförbudet ligger på den som har praktiska möjligheter att se till att lagen följs, exempelvis restaurangägare som måste sätta upp tydliga skyltar om rökförbud. En del med uteserveringar är oroliga när det gäller hur långt bort en person får röka. Lagen är otydlig eftersom några avstånd från en rökfri utomhusmiljö inte nämns.

Vad tycker du själv om lagen?

– Syftet är att på sikt av normalisera rökning, det tycker jag är bra. Jag har själv en del med astma i min närhet och de har hittills inte kunna sitta på uteserveringar. Jag hoppas att det är helt otänkbart att röka på allmänna platser om 20 år. 

Vad är det bästa med ditt jobb som miljö- och hälsoskyddsinspektör?

– Att det är väldigt varierande, det finns stora möjligheter att välja arbetsuppgifter utifrån intresse. Själv jobbar jag främst med att bevaka miljö- och hälsoskyddsfrågor i kommunens samhällsplanering genom att granska bygglov och detaljplaner. Jag jobbar också med radonkartläggningar, avfallsfrågor och med tillsyn av tobakslagen.

Stina Loman

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

karin stennek

Titel: Miljö- och hälsoskyddsinspektör.
Arbetsplats: Jönköpings kommun.
Ålder: 37 år.
Familj: Sambo och två barn.
Intressen: Umgås med familjen, stickning, virkning och matlagning.

Askkopparna ryker

Nya tobakslagen började gälla 1 juli. Rökfria miljöer gäller vid bland annat uteserveringar, busshållplatser, lekplatser och entréer till mataffärer. Askkoppar och rökrutor tas bort på platser med rökförbud. Ansvaret ligger på den som har praktiska möjligheter att se till att förbudet följs, exempelvis restaurang- och butiksägare. De måste sätta upp tydliga skyltar om rökförbud. Den som struntar i lagen riskerar vite och om någon röker trots tillsägelse får personen avvisas.             

Källa: Folkhälsomyndigheten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb