×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Inger Lindblad (stående) och Moa Holgersson (sittande) arbetar på akutkliniken vid universitetssjukhuset i Örebro. Foto: Alexander Von Sydow

    Inger Lindblad (stående) och Moa Holgersson (sittande) arbetar på akutkliniken vid universitetssjukhuset i Örebro. Foto: Alexander Von Sydow

Fick hel semester i år

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Den här sommaren blev det äntligen en sammanhängande semester för Inger Lindblad, medicinsk vårdadministratör på akutkliniken vid universitetssjukhuset i Örebro.

– Man känner att man har mer ork. Och även om vi haft mycket att göra i år också har vi inte behövt avbryta semestern för att ta så många extrapass. Jämfört med förra året är det stor skillnad, vi har knappast behövt hoppa in eftersom vi kunnat anställa fyra vikarier.

Som Tidningen Vision berättade i våras har de tidigare somrarna varit tuffa. Då var det svårt att få tag på vikarier till akuten och personalen fick täcka upp för varandra. Det ledde till berg av övertidstimmar, trötthet och många sjukskrivningar under höstarna. Men efter en lång facklig kamp höjdes lönetillägget från 1 800 till 4 600 kronor i månaden, vilket gav hopp om att få fler sökande till semestervikariaten. Och i år har kliniken verkligen klarat sommarbemanningen, enligt enhetschefen Carina Berzelius.

– Jag har inte hört rakt av att vikarierna sökt sig hit för pengarna, men såklart att det kan ha lockat, säger Carina Berzelius, som dock är mer nyfiken på vad det höjda lönetillägget kommer att betyda framöver.

– Det ska bli spännande att se när vi nästa gång utlyser en fast tjänst. Hittills har vi aldrig haft någon sökande från en annan klinik som redan har fast tjänst.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb