×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Som receptionist har Hanna Johansson tagit över flera uppgifter från medicinska sekreterare för att avlasta dem. Snart förstärker hon yrkeskåren ytterligare.
Foto: Johan N Wahlgren

    Som receptionist har Hanna Johansson tagit över flera uppgifter från medicinska sekreterare för att avlasta dem. Snart förstärker hon yrkeskåren ytterligare. Foto: Johan N Wahlgren

Får lön för att plugga

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. När Region Gävleborg ser in i framtiden syns ett stort behov av medicinska sekreterare, samtidigt som anställda i andra yrken riskerar att bli övertaliga. Det är en ekvation som regionen delvis tror sig kunna lösa genom att erbjuda personal utbildning till just medicinsk sekreterare – med en lön på 18 000 kronor i månaden under tiden.

18 personer har antagits efter nomineringar av deras chefer samt intervjuer. En av dem är Hanna Johansson, receptionist på kirurgen/urologen.

– Det här är en otrolig möjlighet, ett självklart val för mig att utvecklas. Jag tror sekreteraryrket passar mig, för jag gillar administration, datorer och ordning och reda. Och att få skriva diktat om operationer låter spännande.

Utbildningens upplägg är framtaget efter verksamheternas önskemål och är likvärdigt innehållet i YH-utbildningarnas program, men utan examensarbeten. Kurser har hållits även under sommaren, vilket komprimerar längden.

– Men det är alltså ingen snabbutbildning, även om vi fick de signalerna i början, säger Visions avdelningsordförande i regionen, Lotta Eriksson, som är positiv till det hela.

– Stora pensionsavgångar väntar och redan nu händer det att vi inte får några sökande till utlysta sekreterartjänster. Om inget görs kan man ju fråga sig hur arbetsmiljön för sekreterarna kommer att se ut framöver, säger hon.

I maj nästa år är Hanna Johansson och hennes studiekamrater tillgängliga för jobb.           

Fotnot: Utbildningen finansieras av Omställningsfonden inom ramen för Tidig lokal omställning, TLO.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb