×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Vision vill ta emot lärare

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Vision kan bli det nya fackförbundet för obehöriga lärare som troligen inte kommer att få gå med i Lärarförbundet efter årsskiftet. På sikt kan det innebära 10 000 nya medlemmar i förbundet.

Mycket tyder på att obehöriga lärare och annan obehörig skolpersonal inte kommer att få gå med i Lärarförbundet efter 1 januari 2020. I beslutet som förbundet tog på sin kongress i höstas står ”Du som är lärare, förskollärare, studie- och yrkesvägledare eller lärarstuderande får vara med i förbundet”. Det kan tolkas som att obehörig personal inte får vara medlemmar.

Det slutgiltiga beslutet om obehörig personal får gå med i Lärarförbundet kommer i höst. Kjell Svahn, ombudsman på Visions funktion för löner och yrkesvillkor, säger att Vision är det självklara alternativet. Förbundet har redan bestämt sig för att ta emot obehöriga lärare. Även Kommunal har visat intresse för lärarna.

– Men så blir det nog inte. Att de bör gå med i Vision beror på att lärare är tjänstemän. Grundskolelärarna har tillhört TCO-sfären sedan 1946, säger han.

Däremot anser Vision att de obehöriga förskolelärarna kan gå med i Kommunal.

Håller Kommunal med dig i den här uppdelningen?

– Det vet jag inte. Men jag tycker det är bra att redan nu vara tydlig så att det inte blir några tveksamheter, säger han.

Inga obehöriga lärare kommer att uteslutas av Lärarförbundet men med tiden tror Kjell Svahn att det kommer att bli många obehöriga lärare som vill gå med i något fack.

– På tio års sikt kanske det kan bli uppåt 10 000 personer, säger han.

Vad kommer Vision att kunna erbjuda lärarna för facklig hjälp?

– Vår tanke är att inleda ett avtalssamarbete med Lärarförbundet. Dessutom har vi redan i dag många medlemmar i skolorna så vi är inte helt obekanta med det området, säger han.              

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb