×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Samah Saeed och Gustav Södling har gått Ledare i ­Vision. Nu fortsätter de ­utbilda sig i samarbete med Harvard. Mais Irqsusi är Visions kontaktperson. Foto: Lasse Nilsson

    Samah Saeed och Gustav Södling har gått Ledare i ­Vision. Nu fortsätter de ­utbilda sig i samarbete med Harvard. Mais Irqsusi är Visions kontaktperson. Foto: Lasse Nilsson

Redo för facklig karriär

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. De är båda unga och nya som fackligt förtroendevalda. Den fackliga karriären startade med ledarskapsutbildningen Ledare i Vision. Nu pluggar de vidare på Harvard.

Gustav Södling, är socionom och jobbar på ett ungdomsboende i Linköping och Samha Saeed, är handläggare på Integrationsenheten i Orsa kommun.

– Jag gick med i Vision för ett år sedan. Redan efter några veckor fick jag höra talas om Ledare i Vision. Jag tyckte det lät spännande och sökte direkt, berättar Samah Saeed.

Gustav Södling ”halkade in” på samma utbildning 2016.

Ledare i Vision riktar sig till medlemmar under 35 år och är ett sätt att trygga återväxten bland fackligt förtroendevalda. Målet är att de som gått utbildningen ska vara redo för att bli en lokal facklig ledare.

– Jag fick lära mig allt om Vision och fackligt arbete på utbildningen. Den handlade både om arbetsmiljö, Agenda 2030 och Visions värdegrund, berättar Samah Saeed.

– Jag träffar många nyanlända i mitt jobb och nu fick jag kunskaper att kunna prata om hur fackligt arbete fungerar här i Sverige. Inställningen till facket är lite varierande beroende på varifrån du kommer. I vissa länder är det förbjudet att organisera sig, i andra representerar facket etablissemanget.

– Men framför allt så träffade jag andra unga, fackligt aktiva från hela Sverige.

Gustav Södlings fackliga karriär har tagit fart. Nyligen blev han vald till ordförande för Linköpings kommunavdelning. Han har 18 timmars facklig tid per vecka och ägnar en stor del av tiden åt arbetsmiljöfrågor. I kommunen pågår organisationsförändringar som påverkar medlemmarna fysiskt och psykiskt.

– Jag fick lära mig se mina egna styrkor och svagheter som ledare och det har jag nytta av i mitt uppdrag. Just nu koncentrerar jag mig på att göra ett så bra jobb som möjligt som ordförande. 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Gå till frågeforum