×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • På kort tid gick Enas Al-Nuaimi från praktikant till fast anställd som systemingenjör på Luleå Energi. Foto: Jacob Westman

    På kort tid gick Enas Al-Nuaimi från praktikant till fast anställd som systemingenjör på Luleå Energi. Foto: Jacob Westman

Mottagen med öppna armar

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Energiuppropet blev vägen till fast jobb för Enas Al-Nuaimi. Nu jobbar hon som systemingenjör på Luleå Energi.

Hur hitta nya talanger och samtidigt öka mångfalden på arbetsplatsen? För Luleå Energi stavades lösningen Energiuppropet. För Enas Al-Nuaimis del ledde det till ett fast jobb som systemingenjör.

– Det har betytt mycket att de tog emot mig med öppna armar, säger hon.

Energiuppropet är arbetsgivarorganisationen Sobonas och branschens satsning för att säkra framtidens kompetensförsörjning. Genom att gå med i uppropet förbinder sig företaget att ta emot nyanlända praktikanter och bland annat ordna handledarutbildningar.

Sedan Luleå Energi hoppade på tåget 2017 har man tagit emot tre praktikanter. En av dem är Enas Al-Nuaimi, som flyttade från Irak tillsammans med sin man och två pojkar för nio år sedan.

I bagdad hade hon utbildat sig till civil­ingenjör, men hon hade inga stora förhoppningar om att språkkunskaperna skulle räcka till ett jobb i Sverige.

– Nej, absolut inte. De första åren tog jag hand om barnen. För att få möjlighet att utveckla språket och komma in på arbetsmarknaden sökte jag mig till Luleå Energi, berättar hon.

Det började med en två månaders praktik inom ramen för Energiuppropet då hon jobbade med att utveckla fjärrvärmenätet. Därefter blev hon erbjuden en projektanställning som snabbt förvandlades till en fast tjänst som systemingenjör.

– Jag trivs jättebra. Jag har varierande arbetsuppgifter. Språket är fortfarande svårt, men det går att lösa med hjälp av mina kolleger, säger Enas Al-Nuaimi.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb