×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Stora pensionsavgångar och brist på fastighetstekniker gjorde att tre kommunala bostadsbolag i Stockholm startade en gemensam utbildning. Foto: Mostphotos

    Stora pensionsavgångar och brist på fastighetstekniker gjorde att tre kommunala bostadsbolag i Stockholm startade en gemensam utbildning. Foto: Mostphotos

”Hälften fick jobb direkt”

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. För ett år sedan drog tre kommunala bostadsbolag i Stockholm igång en gemensam utbildning för personer som vill jobba med fastighetsservice. Mycket tyder på att en ny utbildning startar efter sommaren.

– Det var väldigt lyckat. Av femton elever fick ungefär hälften jobb direkt när utbildningen var slut, säger Therese Kjellgren, HR-chef på Familjebostäder.    

Pensionsavgångar, nybyggnationer och svårigheter att hitta framtidens fastighetstekniker. Det var anledningarna till att Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholmshem tillsammans med Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startade en utbildning för dem som vill arbeta med fastighetsservice.

Syftet med utbildningen var inte bara att få fler kompetenta medarbete till branschen, utan också att skapa möjligheter för människor som i dag står utanför arbetsmarknaden eller vill byta inriktning.

Nästan 30 procent av personalen i fastighetsbranschen beräknas gå i pension inom de närmaste tio åren. Enligt Arbetsförmedlingen är det mycket goda jobbprognoser för utbildade fastighetstekniker.

Finns det planer på en köra igång en ny utbildning?

– Ja, innan sommaren ska vi bestämma om det blir en fortsättning. Alla tre bostadsbolag är positiva så det ser ljust ut, säger Therese Kjellgren.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb