×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anders Ådemo marknadschef
i PiteEnergi. Foto: Privat

    Anders Ådemo marknadschef i PiteEnergi. Foto: Privat

  • I februari ordnades elbilsrally för fjärde gången med start i Luleå. Foto: Luleå energi

    I februari ordnades elbilsrally för fjärde gången med start i Luleå. Foto: Luleå energi

Går det att köra rally i en elbil?

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Fem frågor till Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

– Det går alldeles utmärkt, även utan en brummande bensinmotor. Det blir en annorlunda upplevelse när man inte hör motorljudet, det känns hållbart och bra i magen.

Varför ordnar ni ett elbilsrally?

– PiteEnergi är med i ett projekt, Lika bra med celler-i, som handlar om att undersöka hur elbilar klarar sig i det kalla klimatet och sprida budskapet att det funkar bra att ta sig fram även om vi har lite avstånd här i Norrland. Rallyt är ett roligt event och ett bra sätt att sprida kunskap.

Så hur klarar sig elbilarna i vinterklimatet?

– Bra, men det varierar naturligtvis från märke till märke. Batterierna blir allt bättre och bilarna tar sig allt längre på en laddning. Rallyt startade i Luleå och gick 17 mil till Jokkmokk norr om polcirkeln där bilarna laddades och dagen efter 14 mil till Älvsbyn.

När tror du att elbilarna kommer på bred front?

– Vi ser rapporter om att det blir fler för varje år, möjligheten till laddning förbättras stadigt, vilket gör det allt lättare att köra elbil även här uppe i Norrland. Det är tjänster som vi på PiteEnergi levererar både till privatpersoner och företag. Infrastrukturen är en viktig del för att skapa förutsättningar för en elbilsboom. 

Vad kör du själv för bil?

– En hybridbil, en Toyota C-HR. Men jag funderar faktiskt på att köpa en ren elbil. Vi måste alla dra vårt strå till stacken och utvecklingen av elbilar går rasande snabbt.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Anders Ådemo

Ålder: 42 år.
Yrke: Marknadschef.
Arbetsplats: PiteEnergi.
Familj: Fru och två barn.
Bor: Hus i Piteå
Fritid: Fotbollstränare för Piteå IF flickor 04.

Elbilsrallyt

  • Projektet ”Lika bra med celler-i” är ett samarbetsprojekt mellan PiteEnergi, Luleå Energi, och näringslivskontoren i Bodens och Älvsbyns kommuner och biltestföretaget Arctic Falls. Inom ramen för projektet ordnades i februari elbilsrallyt e-GrandPrix Nordic för fjärde gången. I år var världsmästaren i rally 1984, Stig Blomqvist, inbjuden gäst.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb