×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Christina Edsbrand och hennes kolleger förbereder inför högsäsongen, då de tar emot båtgäster från många 
olika länder. Foto:Rickard Kilström

    Christina Edsbrand och hennes kolleger förbereder inför högsäsongen, då de tar emot båtgäster från många olika länder. Foto:Rickard Kilström

Är ni redo för sjösättning?

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Hallå där, Christina ”Kicki” ­Edsbrand, gästhamns­föreståndare i Nynäshamns Gästhamn.

– Vi är redo, men har mycket att göra. I början av maj drar högsäsongen igång här i gästhamnen. Efter vintern är det alltid någon brygga som skadats av isen och måste lagas. Vi har kort tid på oss mellan det att isen smält och maj, då båt gästerna förväntar sig att allt ska vara klart. Och så behöver vi storstäda toaletter och duschar. 

Berätta om högsäsongen!

– Vi har 300 platser för hamngäster, varje säsong hyr vi ut 8 000 båtnätter. Det kommer folk från alla möjliga länder. Förutom att ta hand om serviceanläggningen hjälper vi till med olika problem som gästerna kan ha. Det händer saker hela tiden.

Vilka oväntade problem kan dyka upp?    

– Nästan varje dag kommer det en båt gäst med motor­haveri. Att någon måste till sjukhus är inte heller ovanligt. En gång kom det en familj med en katt. Katten försvann efter att de lagt till med båten, vi fick leta i timmar. Och ibland blir det lite Sällskapsresan här, familjer som
packat båten full, men inte lyckas komma iväg.

Vad är det bästa med att jobba i en gästhamn?

– Alla människor man träffar, det är helt underbart. Vi får också nya vänner, gäster som säger ”kom och hälsa på hemma hos oss”. Det är glatt och positivt, folk är ju på semester. 

Du har jobbat i 25 år, hur har hamnen förändrats?

– För 25 år sen satt man själv i en liten kur och tog in hamnavgiften. Nu har vi sju ordinarie personal och 10–15 sommarjobbare. Och flera restauranger har öppnat runtomkring. Hamnen har blivit en knytpunkt. Det är den som lever på sommaren i Nynäshamn. 

Vad händer på vintern?

– Inte så hemskt mycket. Är det is, kommer folk och åker skridskor. Sen har vi en hel del administrativt arbete, då vi har 700 fasta platser. Det kommer också vinterförtöjare, hyresgäster under lågsäsong. För dem behöver vi hålla igång serviceanläggningen. Några bor i sina båtar hela vintern, de umgås mycket på bryggorna.

Susanna Forssblad

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Christina ”kicki” ­Edsbrand

Titel: Gästhamns­föreståndare.
Arbetsplats: Nynäshamns Gästhamn.
Ålder: 64 år.
Familj: Vuxen son, svärdotter och två barnbarn.
Intressen: Vara ute på havet.

Sveriges gästhamnar

  • En och en halv miljon gästnätter per säsong.
  • I Sverige finns troligen omkring 550 gästhamnar.
  • 400 av dem har en officiell klassning som gästhamn, som de fått av Riksföreningen Gästhamnar Sverige, och har då guldankaret som symbol. 
  • Hamnarna drivs av kommuner, ekonomiska föreningar eller privata företag.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb