×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Varför räknar vi möbler?

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Åtta kommuner synar onödig administration. Fokus ligger på enhetscheferna och sådant som tar tid och kraft från deras arbete.

Möbelinventering som ingen efterfrågar och kostsam hantering av p-avgifter. I Eslövs kommun försöker man syna den egna administrationen självkritiskt.  

Tillsammans med åtta kommuner har Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, skapat ett nätverk för att effektivisera administrationen. Fokus ligger på enhetscheferna och sådant som tar tid och kraft från deras arbete utan att ge så mycket tillbaka.

– Det sägs ofta att det finns en massa onödig administration som stjäl tid från viktigare arbete. I det här projektet försöker vi ta reda på om det är en myt eller sanning, säger Gunnar Gidenstam, projektledare på SKL.

Vad är onödig administration?

– Administrativa processer som inte ger något mervärde och är till för administrationens egen skull. Nödvändig administration är sådant som ger stöd till cheferna och verksamheten, säger han. 

De åtta kommunerna har kartlagt hur den egna administrationen fungerar, både på central nivå och på enhetschefsnivå. I Eslöv har man identifierat konkreta rutiner som ska ses över.

– Personal inom vård- och omsorgsförvaltningen har varje år räknat antalet möbler trots att ingen från centralt håll längre efterfrågar en sådan inventering. Det är en kvarleva från förr, berättar Johanna Brahed, HR-strateg i Eslövs kommun.

Där har man också fått upp ögonen för att parkeringsavgiften för centrala Eslöv har skapat en onödigt krånglig administrativ process när de anställda behöver använda bil i tjänst. Liksom att administrationen av medarbetarnas olika behörigheter är tidskrävande och långt ifrån optimal.

SKL:s projekt kommer att avslutas med ett öppet seminarium i januari 2019 där lärdomar och goda exempel ska presenteras.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb