×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Christina Abrahamsson, receptionist och assistent, och Anne-­Marie Hultin, församlingssekreterare, framför Tegneby kyrka, byggd 1891, på Orust. De tycker att den psyko­sociala arbetsmiljön blivit bättre på senare tid. Foto: Sofia Sabel

    Christina Abrahamsson, receptionist och assistent, och Anne-­Marie Hultin, församlingssekreterare, framför Tegneby kyrka, byggd 1891, på Orust. De tycker att den psyko­sociala arbetsmiljön blivit bättre på senare tid. Foto: Sofia Sabel

Vände den negativa trenden

2018-09-20

Tidningen Vision nr 6 2018. För några år sedan var många på pastors­expeditionen i Orust pastorat sjukskrivna. ­Personalen mådde dåligt och det var rörigt på arbetsplatsen. I dag är läget helt annorlunda.

Efter en lång tid av hel- och deltidssjukrivningar är församlingssekreteraren och skyddsombudet Anne-Marie Hultin sedan april tillbaka på jobbet på heltid.

– Jag tycker att det känns som att allt är på väg åt rätt håll nu. Jag är mycket nöjd, säger hon.

Det håller Christina Abrahamsson, receptionist och assistent på pastorsexpeditionen, med om.

– Jag trivs med jobbet. Jag tycker att vi har en bra samhörighet och kamratskap här, säger hon.

Under tiden då Anne-Marie var sjukskriven hoppade Christina in som hennes vikarie. Det var en ganska rörig period.

– När jag kom hit möttes jag av en stor hög med gamla papper som behövde arkiveras, berättar hon.

Att sortera in alla papper var bland det första som Christina gjorde. Sedan har hon arbetat med att skapa rutiner och att få en överskådlig struktur för arkivarbetet. I dag är hon fast anställd.

– Det har blivit mer ordning och reda nu. Det känns bra, säger hon.

Men för drygt ett år sedan var läget ett annat. Nära hälften av personalen på pastorsexpeditionen var sjukskriven. Sjukfrånvaron bland alla pastoratets runt 45 anställda låg i slutet av 2016 på åtta procent. I det läget anställdes HR-ansvarig Maria Stenborg Jonsson, som fick uppdraget att förbättra situationen. Hon blev en del av ledningsgruppen och arbetsledare för administrationen på pastorsexpeditionen.

– Det var en mycket turbulent situation. Den första tiden fick jag mest ”släcka bränder”. Men jag fick ett tydligt mandat och mycket stöd av ledningen att göra det som krävdes för att personalen skulle må bättre, berättar Maria.

Till att börja med anställdes en person från ett bemanningsföretag på pastorsexpeditionen. Därefter följde ett batteri av åtgärder: en skyddskommitté skapades, skyddsronder genomfördes i alla personalgrupper, en ergonom fick se över den fysiska arbetsmiljön, all personal fick delta i en arbetsmiljöundersökning för att kartlägga vilka områden man skulle lägga fokus på och i samband med det fick varje medarbetare träffa en sjuksköterska på företagshälsovården och göra en hälsoprofil.

– Vi har också arbetat mycket med att skapa ­befattningsbeskrivningar. Många tjänster inom kyrkan är ganska spretiga och det är vanligt att jobba lite korsvis inom organisationen, säger ­Maria Stenborg Jonsson.

Insatserna verkar ha gett resultat: sjuktalet är nu nere på tre procent och flera av dem som tidigare varit sjukskrivna är tillbaka.

– Det ger energi att se att många mår bättre, jag brinner för personalens välbefinnande. Att folk blir sjuka och mår dåligt tjänar ingen på, säger Maria Stenborg Jonsson.

Anne-Marie Hultin har efter att hon kommit tillbaka från sjukskrivningen fått helt nya arbetsuppgifter. Hon ser ljust på framtiden.

– Vägen hit har varit lång men nu tycker jag att vi har fått till en bra organisation kring arbetsmiljöfrågorna, säger hon.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Psykosocial arbetsmiljö

  • Benämns numer som organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA.
  • Handlar om hur arbetet läggs upp, fördelas, leds och om hur beslut fattas.
  • Dessutom berörs relationer på arbetsplatsen. Mellan chefer och medarbetare, men också medarbetarna emellan, till exempel om hur anställda uppträder mot varandra i direkta möten och digitala kontakter.
  • Reglerna kring organisatorisk och social arbetsmiljö finns samlade i Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS: 2015:4.
  • De beskriver vilka risker som finns kopplade till OSA och hur de ska förebyggas.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb