×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

    Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

Upp till bevis

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018.

Just nu i skrivande stund pågår en smått absurd strid om regeringsmakten. De sista rösterna räknas och studsar mellan partierna som pingpongbollar. Svenska folket har röstat och vi kan nu inte göra annat än att passivt sitta på åskådarplats och se på när frågorna hopar sig. Hur ska riksdagen fungera? Hur ska Sveriges regering se ut? Vem kommer att bli statsminister? Både socialdemokraternas Stefan Löfven och moderaternas Ulf Kristersson aspirerar på posten.

Det är kaos i svensk politik och läget ser ut att vara helt låst. Det är en frustrerande situation. Det är dessutom en farlig situation eftersom det riskerar att spä på politikerföraktet, vilket i sin tur är en tacksam grogrund för diverse bruna rörelser och populistiska partier.

Det är ett komplicerat läge, men kraven är höga på våra politiker och nu förväntar sig väljarna att alla ”anständiga partier”, för att citera Stefan Löfven, gör sitt yttersta för att lösa knutarna och se till att Sverige får en regering. Det kommer att krävas kompromisser och ett stort mått av pragmatism.

Hämta inspiration från kommuner och landsting, där är förmågan att kompromissa ett måste i politiken, annars fungerar inte verksamheterna. Och en sak är säker; även valresultatet i kommuner och landsting kommer sätta den förmågan ytterligare på prov de närmaste fyra åren.

Politik är viktigt. Politiken påverkar i högsta grad arbetsvillkoren för alla som arbetar i verksamheter som skapar välfärd. Arbetsmiljö, löner, jämställdhet, mångfald – rätten att vara sig själv på jobbet. Allt handlar om politik.

I det här numret berättar vi till exempel om hur kommunanställda hbtq-personer har det på jobbet. Utgångspunkten är en undersökning som Göteborgs stad gjort och som visar att framför allt transpersoner har det riktigt tufft. I Göteborg har ­politikerna antagit en femårsplan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor. Undersökningen är en del i det arbetet. Läs mer på sidorna 28–35.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb