×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Många diakoner saknar tydliga mål för sitt jobb. Diakonen och skyddsombudet Christel Beckdahl tror det beror på att det inte finns något övergripande nationellt regelverk. Foto: Lars Dareberg

    Många diakoner saknar tydliga mål för sitt jobb. Diakonen och skyddsombudet Christel Beckdahl tror det beror på att det inte finns något övergripande nationellt regelverk. Foto: Lars Dareberg

Otydligt jobb för diakoner

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Många diakoner har luddiga ansvarsområden och svagt stöd från närmaste chefen. Det visar en stor studie.

Bara 40 procent av diakonerna tycker att det finns klara mål och vet vad som förväntas av dem i arbetet. Det kan jämföras med socialsekreterare där nivån ligger på 75 procent. Det visar en undersökning bland drygt 2 000 präster och diakoner i Svenska kyrkan som Malmö universitet gjort.

Christel Beckdahl, diakon och skyddsombud i S:t Peters klosters församling i Lund, känner igen sig i undersökningens resultat.

– Vi diakoner har inget övergripande nationellt regelverk, det blir mycket upp till den enskilde och församlingen vem man kan hjälpa och vad man kan göra.

Christel Beckdahl tycker att det innebär både för- och nackdelar.

– Det är en frihet att inte vara bunden till ett regelverk samtidigt som det är mycket upp till dig som individ vem du hjälper och varför.

Undersökningen visar också att diakoner får betydligt mindre stöd från sin närmaste chef än vad till exempel socialsekreterare får. Christel Beckdahl konstaterar att diakoner oftare är ensamma i sin roll medan präster har kolleger.

– Kyrkoråd och arbetsledning vet inte alltid vad vi diakoner gör och vad diakoni är. Det kan innebära att diakonin inte ges tillräckliga resurser. Något som kan upplevas som negativt för diakonens arbetsmiljö och leda till stress och frustration, säger hon. 

Det finns också positiva signaler i undersökningen. Tre av fyra diakoner känner att arbetet ger energi som påverkar privatlivet positivt.      

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb