×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: David Joyner

    Foto: David Joyner

Okej att sova i kyrkbänken

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Det har blivit en trend i England och nu sneglar även svenska församlingar på champing – att låta turister sova över i kyrkan.

– Det är en jättebra idé, vi har flera församlingar som studerar den här möjligheten, säger Heikki Ranta, kyrkoantikvarie i Lunds stift.

Möjligheten att sova över i en kyrka har funnits i England i ett par år och drivs av The Churches Conservation Trust, en stiftelse som arbetar för att bevara gamla kyrkor. För 49 pund natten och uppåt kan den som vill sova över i någon av de 21 kyrkor över hela landet som ingår i projektet. Barn och hundar är också välkomna och för en slant extra kan man även få frukost.

Heikki Ranta ser bara fördelar med champing och tror att det skulle passa särskilt bra för mindre församlingar med kyrkor som sällan eller aldrig används.

– Dels skulle det kunna ge lite hyresintäkter och jag tror också att det skulle kunna leda till bra och viktiga samarbeten med lokala näringsidkare som till exempel skulle kunna erbjuda frukost och middag till gästerna.

Heikki Ranta tycker också det vore bra att visa upp alla fantastiska byggnader som annars riskerar att bli bortglömda. Och han tror inte det krävs så mycket personal för att få igång en småskalig verksamhet.

– Det behövs ju inga större ombyggnader i kyrkorummen, det skulle räcka med någon som sköter bokningar och har lite koll på säkerhet och trygghetsfrågor, säger han.    

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb