×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Lönsamt inkludera alla

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Kunskaperna om transpersoners situation är låg på många arbetsplatser och därför kan det vara svårt att vara inkluderande när man rekryterar.

En sak som få tänker på är att personer som har bytt juridiskt kön kan ha problem att få ut aktuella betyg och intyg eftersom personnumret inte stämmer med könet.

Men Lukas Romson, jämlikhetskonsult och transexpert på Rätt Olika, säger att det lönar sig för alla att arbetsplatsen är inkluderande, inte bara för den som söker jobb.

– Arbetsgivare riskerar att missa talanger och kompetent personal om man utesluter vissa grupper, i det här fallet transpersoner, redan vid rekryteringen. En topptalang med rätt utbildning kan välja jobb. Om arbetsgivaren inte bryr sig om att försöka inkludera personen väljer den helt enkelt en annan arbetsplats.

Lukas Romson säger att transpersoners ­erfarenheter dessutom är värdefulla för företag och organisationer som levererar tjänster och produkter till kunder och brukare.

–Vet arbetsgivaren inte vad transpersoner gillar eller behöver kan man inte sälja produkter eller ge bra service till dem heller.

En arbetsgivare som inkluderar transpersoner har större möjligheter att få in bättre kompetens. Men visar organisationen att man inte är öppen för alla riskerar man att förlora mer än bara transpersonernas erfarenhet och kompetens.

–Allt fler är intresserade av och engagerade i mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Men ser man att en arbetsgivare klantar sig i hbtq-frågor kan det leda till badwill och att folk väljer någon annan när man söker jobb eller köper varor och tjänster, säger Lukas Romson.      

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Så rekryterar du transinklusivt

  •  Annonsering. Annonsera offentligt och så brett som möjligt. Annonsen ska vara fri från normativt språkbruk som tyder på att organisationen tänker att det bara finns kvinnor och män och inget annat.
  • Formulär för ansökan. Utformas så att även ickebinära personer kan svara. Jag är: man, kvinna, annat. Be inte om foto. Transpersoner har oftare än andra ett avvikande utseende som kan uppfattas som udda och därför väljas bort.
  • Intervju. Respektera den sökandes önskemål om förnamn och pronomen oavsett utseende och juridiskt kön. Frågor om personens transidentitet hör inte hemma i samtalet. Se till att det finns könsneutrala toaletter i närheten av intervjulokalen.

Regeringen vill förenkla könsbyte

  • Det ska bli lättare att byta juridisk kön i Sverige. Det anser regeringen som vill dela upp den nuvarande lagen i två delar, en juridisk och en medicinsk del. I dag krävs att man påbörjar en medicinsk behandling innan man få byta kön i folkbokföringen vilket inte alla transpersoner vill göra. Det ska inte behövas i den nya lagen.

Så bemöter du en kollega som just kommit ut som transperson på jobbet

1) Använd det namn och pronomen som personen föredrar. Vet du inte vilket så fråga. Hen ska också vara tillåtet att använda. Hjälp till att kolla så att det även står rätt i telefonlistor, kallelser och liknande.

2) Respektera integritet och sekretess. Att personen kommit ut på din avdelning behöver inte innebära att hen har kommit ut överallt. Sprid inte information om du inte är säker på att den ska föras vidare.

3) Sprid inte rykten, skvaller eller andra negativa saker och säg ifrån om någon annan på arbetsplatsen gör det. Gör inte personen till en ambassadör för transfrågor. Hen inte är anställd som transperson utan för sina yrkeskvalifikationer.

4) Ställ aldrig för privata frågor, särskilt inte om kroppen, exempelvis har du opererat dig? Andra olämpliga frågor är till exempel, hur reagerade din partner när du kom ut eller vad kallar dina barn dig nu?

5) Visa förståelse och hänsyn för en person som just kommit ut. Det kan vara en stressig och jobbig period. Men överdriv inte.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb